Изключително емоционално премина посрещането на волейболните ни герои, които спечелиха

...
Изключително емоционално премина посрещането на волейболните ни герои, които спечелиха
Коментари Харесай

Куп красавици посрещнаха третите от Световното по волейбол

Изключително прочувствено мина посрещането на волейболните ни герои, които завоюваха бронзови медали на Световното състезание под 21 години в Бахрейн. Отборът дойде през днешния ден в 14:30 ч. с полет от Истанбул. На терминал на летище „ София “ чакаше цялостен тим хубавици – приятелките на българските момчета.

Половин час след кацането състезателите излязоха под бурните овации на всички, които бяха в залата. „ Трикольорите “ бяха поставили медалите си на гърдите и гордо се снимаха, раздаваха подписи и вършиха селфита.

 Снимка: БФВ / startphoto.bg

Тимът ни отстъпи на Италия с 1:3 на полуфинала, само че по-късно разруши с 3:0 Аржентина в разногласието за третото място.

„ Ние сме неповторим тим. 4 години подред сме измежду медалистите. В тези играчи има нещо особено, нещо вътре в душите… Те могат да бъдат бъдещето на България. Имат качество и квалитет “,

разяснява селекционерът Андреа Буратини.

Италианският експерт ще води отбора и на идните квалификации за Евроволей 2024, които ще се проведат в Марсиковетере (Италия). Двубоите са сред 21 и 23 юли.

 Снимка: БФВ / startphoto.bg

Очаквано максимален интерес имаше към капитана ни Алекс Николов и Лазар Бучков. Последният бе определен в Идеалния тим на първенеца на позиция център.

„ Бяхме разочаровани след загубата от Италия, само че този орден оправда всичко. На полуфинала силите не ни доближиха. Горд съм с бронза. Неприятни неща се случиха на тима, имахме доста здравословни проблеми. Но взехме съвсем максимума. Аз съм удовлетворен. 9 медала за 5 години с този тим е триумф. Надявам се да пренесем това и при мъжете. Продължавам да съм оптимист и да се надявам на 1/4-финал на Европейското и Олимпийска квота “,

разяснява звездата на отбора Алекс Николов.

 Снимка: FIVB

Обявеният за най-хубав на позицията център Лазар Бучков добави:

„ Приятно е да те посрещнат по този начин. Усещаме поддръжката и има защо да се борим – за България и българската аудитория. Започнахме мощно против Италия, само че те взеха втория гейм след наши неточности, клюмнахме и мачът завърши. “

Звездите ни нямат доста време за отмора. Свободното им време е до вечерта, а от на следващия ден възобновяват тренировки. Европейската подготовка е от петък до неделя, а с изключение на Италия на нея ще вземат участие Черна гора и Люксембург.

Първият ни мач е против Черна гора на 21 юли от 17 часа, а на идващия ден играем по същото време с Люксембург. Дуелът ни с Италия е в неделя от 19,30 ч.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР