Изключително е притеснително, че се водят такива ожесточени бойни действия

...
Изключително е притеснително, че се водят такива ожесточени бойни действия
Коментари Харесай

Екоминистърът: Няма радиация от пожара в АЕЦ Запорожие

Изключително е притеснително, че се водят такива яростни бойни дейности наоколо до атомните електроцентрали. Това съставлява огромен риск, само че желая да успокоя българските жители, че радиация няма. Това сподели пред министърът на екологията Бирослав Сандов. 

" Огънят е избухнал отвън реакторните зони.  " Отделно вятърът сега е северозапад-югоизток, само че несъмнено, надяваме се да не се стигне до някаква повреда ", добави екоминистърът. Той посочи, че са засилени ограниченията, свързани с АЕЦ " Козлодуй ". 

Сандов изясни, че от началото на войната в Украйна има щаб към Министерския съвет и проект за деяние при спешни обстановки. На началната страница на уеб страницата на Министерството на екологията още от началото на седмицата има линк към радиационната карта на Европа, която е радиационната карта на Европа.  

Относно АЕЦ " Козлодуй "  Сандов подсети, че България е 100% подвластна от вноса на нуклеарно гориво от Русия. Той обаче успокои, че България има обезпеченост на такива доставки за повече от година напред. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР