Изключително добро е общото му състояние, заяви заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас

...
Изключително добро е общото му състояние, заяви заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас
Коментари Харесай

Малки са изгарянията на удареното от мълния дете и иска да го изпишат, за да играе футбол

Изключително положително е общото му положение, съобщи заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров  

Малки са изгарянията на удареното от гръмотевица дете на плажа в Бургас и то няма самообладание да го изпишем, с цел да играе футбол с татко си. Това сподели пред бТВ заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров.

Питаше мен и татко си по кое време ще го изпишем, с цел да отиват да играят футбол, добави той.

„ Щастливи сме, че можем да излезем с положителните вести, че детенцето, което бе изумено от този драматичен случай към този момент е контактно и съответно. Изключително положително е общото му положение “, съобщи доктор Тодоров.

След щастливата развръзка лекуването на детето продължава в „ Първа хирургия “ на бургаската болница, съобщи заместник-директорът на лечебното заведение. 

Изгарянията са дребни и сътрудниците сполучливо ги третират, добави той.

„ Разговарях с детето и с родителите му, не съм питал дали има съответен спомен за случая. Изключително витално дете и положително. Адекватна е била реакцията от страна на родителите, тъй като те са правели реанимационни дейности. Имаме извънредно къс сериозен миг, тъй като в случай че до нашия мозък не доближава кръв, която е излъчена отвън гръдните притискания, той умира окончателно след 5-ата минута “, изясни доктор Тодоров.

„ След като е признато в реанимация детето е интубирано. Прилагане на лекарства, който възвръщат сърдечния темп, тъй като той е бил спрял към оня миг “, добави той.

„ Може би до края на седмицата детето ще бъде дехоспитализирано от болничното заведение и ще премине към домашно лекуване “, сподели още лекарят.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР