Изключително бързо и лесно е плащането с банкови карти на

...
Изключително бързо и лесно е плащането с банкови карти на
Коментари Харесай

Ако плащате с безконтактна карта, търговецът може да ви поиска документ за самоличност

Изключително бързо и елементарно е заплащането с банкови карти на ПОС устройства.  С навлизането на безконтактните карти тези заплащания към този момент стават по-бързи от всеки път.

Не се тормозете да плащате на ПОС терминали. Ако спазвате няколко съществени правила, може да сте спокойни за средствата по вашата карта и безпроблемно да се възползвате от преимуществата на този способ, поучават от една от огромните банки в България.

Преди да потвърдите заплащане проверете дали сумата, изписана на екрана на ПОС терминала е правилна.

Ако ПОС терминалът изиска ПИН код при въвеждането му го прикривайте деликатно с ръка.

Не е належащо да разписвате разписката от терминала, в случай че върху нея е налично известие " Не се изисква автограф ".

В случай на отказано заплащане можете да се свържете с Център за контакт с клиенти на банката, с цел да ревизирате повода за отвод или да заплатите по различен метод.

Търговецът в краен случай може да изиска документ за самоличност за да свери името с това от вашата карта, само че въпреки всичко закрийте деликатно номера на персоналната си карта и ЕГН-то. Служителите в комерсиалните обекти също по този начин нямат безусловно никакво право да записват данни от вашата карта.

Част от картовите ви данни могат да бъдат записани върху разписката от ПОС терминала, единствено ако заплащането се прави в обменно бюро или в случай че сте дали данните си посредством съответната резервационна форма на хотел, туристическа или организация за наемане на коли.

След привършване на трансакцията не забравяйте да вземете картата и разписката от ПОС терминала, както и издадените от търговеца спомагателни фактури и документи. Същите могат да ви потрябват в следствие.

Ако установите, че заплащането ви е дублирано и че са ви задължили с по-голяма или по-малка сума от дължимата и сте към момента в обекта, то сигнализирайте сега на търговеца. Ако не получите подпомагане от него, обърнете се към банката.

В случай, че забравите картата си при търговец, изгубите я или ви я откраднат, позвънете неотложно на денонощните телефони за подпомагане, с цел да блокирате картата си навреме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР