Изключителна възможност се отваря за учениците от среден курс в

...
Изключителна възможност се отваря за учениците от среден курс в
Коментари Харесай

Инициативата за ученици TEHC - Изучаване на европейска история чрез киното обявява последна седмица за заявки

Изключителна опция се отваря за учениците от междинен курс в родните учебни заведения. Първият кино учебен план, който се концентрира върху избран предмет от образователната стратегия, а точно история, ще бъде осъществен в пет европейски страни, измежду които и България. Партньори в самодейността са Италия, Ирландия, Румъния и Словения. Проектът има за цел да усили известността на актуалното филмовото изкуство от нашия континент и в същото време да способства за повишение качеството на образователния развой и разбирането за значими исторически събития.
Организатор на самодейността от българска страна е Фондация „ Формат СФФ “, мотор и на Международния фестивал за късометражно кино „ В Двореца”/ IN THE PALACE International Short Film Festival, който тази година ще означи 15-ото си издание. До 15-и май се одобряват поръчки от учебните заведения и учениците от гимназиален курс. Като главен и най-атрактивен акцент се откроява състезанието за видео есе с дълготрайност до 5 минути, а онлайн гласоподаване ще дефинира 3-мата национални финалисти.

Те ще имат опцията да бъдат специфични посетители на фестивала IN THE PALACE за интервала 23.06.- 30.06.2018 година, който се организира в Архитектурно-парков комплекс „ Двореца”, гр. Балчик. В рамките на фестивалната седмица тримата спечелили ще вземат участие в образование „ Как да фотографирам първия си филм “, водено от одобрени експерти в сферата. Разходите по път, настаняване, изхранване и обучителна стратегия на спечелилите ще бъдат покрити от уредниците.
В огромният край на състезанието сили ще премерят финалистите от всички пет страни, а тимът победител ще получи опция да се причисли като част от журито на влиятелния 75-ти Венециански кино фестивал Leoncino d’Oro.
Посещението на IN THE PALACE също има за цел да обогати учениците и да ги запознае с особеностите на късометражното кино. Освен годишнина, събитието отбелязва и невиждан триумф – това е единственият фестивал от района, включен в листата на Американската кино академия, което значи, че непосредствено ще изпрати спечелилите от своята конкурсна стратегия за разглеждане от комисията на 91-вите награди „ Оскар “.
Самата самодейност TEHC – Teaching History Trough Cinema (Изучаване на европейска история посредством киното) ще започва с кино прожекции в кино зали или актови зали към учебните заведения, където ще бъдат излъчени особено подбрани филми. По този новаторски способ ще бъде показана на учениците нова опция за проучване на историческите стадии в европейския живот през вековете.
Правила на състезанието:
Участници: възпитаници от гимназиален курс на обучение;
Отбори: по 3 ученици;
Продължителност на видео есе: до 5 минути;
Срок за заявяване на присъединяване в състезанието: 15-ти май;
Срок: заявяване на видео есетата до 05-ти юни;
Национални финалисти: 3 есета с най-вече събрани лайкове, излъчени посредством on-line гласуване;
Срок: On-line гласоподаване в интервала 7-ми-10-ти юни 2018г на страницата на самодейността във Фейсбук:
TEHC BG https://www.facebook.com/tehcbg/
Всяко учебно заведение може да взе участие с безграничен брой есета;
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР