Изключителна наглост! Кметът на община Разград д-р Валентин Василев е

...
Изключителна наглост! Кметът на община Разград д-р Валентин Василев е
Коментари Харесай

Наглост: Община Разград реши да дари лъвчетата Терез и Масуд, които други спасиха

Изключителна безочливост! Кметът на община Разград доктор Валентин Василев е внесъл в общинския съвет в града докладна за подаяние на община Пазарджик на двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха смачкани от родителите си и едвам оцеляха с помощта на фондация Дивите животни, Ветеринарна клиника " Добро скимване " и персоналните дарения на десетки хора.

Двете бебета се родиха при ужасяващи условия в зоокъта в Разград при започване на септември, който е с лишен лиценз от 2014 година и където за животните не са полагани обикновени грижи. От общо три новородени едното умря, а Терез и Масуд оцеляха точно с помощта на природозащитниците, които ги откараха за лекуване в столичната клиника.



Масуд бе с извънредно тежки пострадвания и е цяло знамение по какъв начин лекарите съумяха да го спасят, хранейки го със сонда в продължение на повече от месец.

Сега откакто лъвчетата към този момент са добре и към този момент е уговорено приемането им в избавителен център в Холандия, се оказва, че зад тила на спасителите на бебетата, общината отговорна за случилото се е решила да пренебрегне техните проекти.



Според екозащитниците сега се бърза докладната на разградския кмет да бъде гласувана небрежно и да се разпоредят със ориста на Терез и Масуд преди Коледа. Те са безапелационни, че общината в Лудогорието няма морално право да взема решение ориста на двете лъвчета.



Ето какво споделиха от " Дивите животни " на страницата си във фейсбук:

До през вчерашния ден бяхме в трескава подготовка за заминаването на 3-месечните Масуд и Терез и към този момент обсъждаме детайлностите към превозването им към Холандия, където към този момент ги чакат в избавителен център и строят за тях ограждение. Вчера обаче Община Разград ни умъртви посредством публикация във вестник, която хвърли в ужас всички ни.



Оказва се, че макар диалозите за бъдещето на дребните Терез и Масуд, макар съглашението което община Разград подписа с сътрудниците ни от " Четири лапи ", общината се готви да подари дребните лъвчета на зоопарка в Пазарджик. Оказва се, че кметът на Разград е внесъл докладна бележка за даряването на двете дребни на зоопарка в Пазарджик. Докладната следва да се гласоподава в комисии и на сесия на общинския съвет напълно скоро. Бързат да се разпоредят със ориста им преди коледните празници.



И това приятно нещо ние от организациите, които сме намесени и работим по случая, го разбираме от една отрезка от вестник.

Община Разград, която с безхаберието си е умъртвила действително десетки животни в този бордей наименуван зоокът, наподобява доста бързо не помни че носи отговорност по случая доста по-голяма от това просто да се разпореди небрежно да се отърве от двете оживели лъвчета. Общината няма моралното право да спре заминаването на двете дребни за място в пъти по-подходящо за живот за тях.



Обръщаме се към Община Разград и персонално към кмета.

Да, знаем, че действително лъвчетата са ваша благосъстоятелност, само че " собствеността " не бозае през 2 часа, не и бършеш дупето и не те хапе с млечните си прорастващи зъбки. Собствеността не диша в лицето ти и не плаче с дрезгавото си лъвско гласче, до момента в който отпаднал от отмалялост продължаваш да изваряваш биберони, да правиш мляко и най-общо казано полагаш оптимални старания да отгледаш крепко бебе, потъпквайки умората си.

Искаме от вас, Община Разград, желаеме от Кмета да отдръпна докладната си, тъй като нямате моралното право да убиете дребните Терез и Масуд. Хората, които отглеждаха дружно с нас дребните лъвчета, изпращайки мляко, одеала и памперси от близо и надалеч за тях, хората чиито деца изпращаха играчките си за дребните лъвчета, ще ви напомнят какво сте ДЛЪЖНИ от морална позиция да извършите.

Вие, господин Кмете, бяхте " сюрпризиран, че има проблем със зоокъта ". Реално с това че сте позволили зоокъта да стигне до тези безумия, Вие и Община Разград сте оставили дребните лъвчета да умрат на цимента като парцали, а в този момент се пробвате да ги убиете отново като ги пратите в пандиза на пазарджишкия зоопарк! Очакваме от Вас да помислите и излезте от обстановката уместно. Ще ви напомним в случай че се постанова, само че бихме желали да не се постанова...

Бихме желали да се вложи разсъдък в решението за бъдещето на Масуд и Терез. Сега.

***
Обръщаме се и към всички вас, другари, които следите историята на двете разградски лъвчета. Молим ви да подсетим Кмета на Разград и Общинския съвет, че не желаеме избавените с толкоз старания лъвчета да отидат в затвор:

[email protected]
[email protected]

Благодарим ви, че сте с нас!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР