Изключителна битка на Ангелов и Илиев в първия ден на

...
Изключителна битка на Ангелов и Илиев в първия ден на
Коментари Харесай

Драматична битка в първия ден на рали „България“

Изключителна борба на Ангелов и Илиев в първия ден на рали „ България “ Двете Skoda Fabia R5 са разграничени единствено от 2,6 сек преди финалния ден на надпреварата

Шампионите на България на рали и рали-спринт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с SkodaFabia R5 приключиха първия ден от рали „ България “ като водачи след доста натоварен ден, цялостен с изненади. Тандемът е на 2,6 сек пред Димитър Илиев и Петър Стойчев със същия автомобил след 11 прави в първия ден. Трети на 1,43 мин са Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В първите 5 прави Ангелов и Сивов натрупаха преднина от 9,5 сек, а Димитър Илиев съумя да вземе етапна победа в СЕ6. След прекосяването на 7-и и 8-и специфичен стадий – Новосел 1 и Шумен 1, Ангелов и Сивов натрупаха преднина от 13,1 сек пред Илиев и Стойчев, само че в СЕ9 Новосел 2 Илиев и Стойчев още веднъж върнаха 2,2 сек от изоставането си, а в СЕ10 завоюва румънският първенец Дан Гъртофан с Fabia R5. Но водачът изостава на повече от 2 мин. поради получено наказване от 90 сек. Тихомир Стратиев с Ford Fiesta Proto трябваше да смени диференциал на 5-ия стадий и се срина надолу в класирането.

Така се стигна до СЕ11, на който Илиев съумя да редуцира с цели 8,1 сек изоставането си от Ангелов. „ Не направихме верния избор на гуми за последните прави, тъй като чакахме изсъхнало време, само че в последната права не бе сухо и половината стадий бе влажен. Утре ще бъде извънредно забавно на хлъзгавите стадии на Аладжа Манастир “, разяснява Ангелов.

В неделния ден предстоят 5 стадия с обща дължина 49,28 км и 125 км преход – по две минавания на Аладжа манастир и Синдел, както и суперспециален стадий в града от 15,30 ч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР