Изключиха ме, оттеглих се. Така камерите се оказаха в моя

...
Изключиха ме, оттеглих се. Така камерите се оказаха в моя
Коментари Харесай

Георги Гергов: Върнах кредит към ББР. С Корнелия Нинова сме семейни приятели

Изключиха ме, отдръпнах се. Така камерите се оказаха в моя двор, нямам виновност. Нямам виновност, че Корнелия (Нинова – б.а.) пристигна в Пловдив и искаше да разбие Бойко (Борисов – б.а.) от Пловдив. Е, не стана. “ Това съобщи в предаването „ 120 минути “ предприемачът и някогашен водач на Българска социалистическа партия Пловдив Георги Гергов.

Попитан дали ще сътвори своя партия, той отхвърли. “Вече съм на 65 година и е мъчно да върша партия, ясно и твърдо съм уверен в Българска социалистическа партия. Мен ме изключиха, тъй като по този начин реши партията. И Първанов е изключен. Къде да отида? При Жан, апелирам ви! Комсомолците с белите коси в този момент се сетиха… Сега има две тематики, които ме вълнуват – първата е какво се случва в Българска социалистическа партия и втората – връзките с Русия, тъй като съм съветски консул (почетен консул на Русия в Пловдив – б.а.) “, разяснява той.

Гергов изясни, че в този момент е моментът, в случай че някой е твърдо уверен в лявото и предаността към левицата, в този момент би трябвало да даде своя дан на партията. По този мотив преди 10-15 дни приказвал по телефона с Корнелия Нинова. Видели се на Автомагистрала „ Тракия “. „ Виждам Корнелия изменена. Тя изиска коялиция с Георги Първанов, с Румен Петков. Тя отиде там, изиска коалиция. Преди това не би станало. Има смяна у нея “, разяснява Гергов.

Корнелия Нинова поискала подпомагане от него за листата на Българска социалистическа партия в Пловдив. Нинова поискала проф. Иво Христов да оглави листата на Българска социалистическа партия в града. „ Но неодобряваха (пловдивските социалисти – б.а.) процеса по номинации “, описа Гергов. Той добави, че с Нинова са фамилни другари, а различията сред тях изясни с фразата „ два остри камъка “.

По отношение на наложените наказания от Съединени американски щати Гергов съобщи, че не познава Делян Пеевски. „ Един път или два пъти съм го виждал. Но бизнесът по този начин е заставен, че с цел да върви, би трябвало да е в топли връзки с властта. Преди избори това постоянно излиза на напред във времето “, разяснява той.

Що се отнася до взетия от Българската банка за развиване (ББР) заем за Панаира в Пловдив Гергов съобщи, че той е върнат. Използван бил за вложения в панаира, само че не и за рефинансиране на други остарели заеми от други банки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР