Изключено е луксозният апартамент в бившата правителствена болница Лозенец да

...
Изключено е луксозният апартамент в бившата правителствена болница Лозенец да
Коментари Харесай

Бившият здравен министър: Апартаментът може да е бил използван покрай незаконните трансплантации

Изключено е първокласният апартамент в някогашната държавна болница „ Лозенец ” да е употребен за потребностите на специфични хора от върховете на страната. Това разяснява някогашният здравен министър Стойчо Кацаров в „ На фокус ” по.

„ Аз бях министър на опазването на здравето и не знаех, че съществува, камо ли пък някой различен. Какво ще прави в жилището президентът или министър-председателят? Те, в случай че постъпят за лекуване, няма да е в жилището с джакузи и сауна. Болният лежи в болнична стая ”, заявитой.

„ В тази болница работят няколкостотин души. Никой не е видял това? Фирмата, която го е изграждала,не знае? Защо всички хора са си мълчали чак до ден сегашен? ”, сложи под въпрос някогашният министър.

„ Имам спомен, че ми рапортуваха, че е имало такива подслушвателни устройства, когато гръмнаха свадите през 2021 година и че са подхванати ограничения подслушването да бъде прекъснато. Слушали са евентуално хора, които са посещавали болничното заведение ”, разяснява той по отношение на информацията за подслушвателна техника в една от стаите на жилището.

Преди две години следствие сподели, че в лечебното заведение е имало нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. Според Кацаров е допустимо апартаментът да е бил употребен от подобен вид пациенти, „ с цел да се опази в загадка протичащото се ”.

Кацаров счита, че в болничното заведение са знаели за жилището. „ Даже са прикривали. Казват, че това са болнични стаи за VIP персони. Но те не са ”, безапелационен е той.

„ Това, което виждаме, демонстрира доколко покварата е обхванала цялото ни общество. И никой не е пощаден - не са единствено лечебните заведения. И не е единствено върхът на страната ”, съобщи някогашният здравен министър.

Според Кацарков няма да има никакви последствия. „ Защото нашата страна е устроена по този начин. Дори да се предприеме нещо и да бъдат осъдени отговорните лица, масата проблеми няма да бъдат решени ”, добавя той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР