Изключените от ПГ на “Възраждане трима депутати и напусналите групата

...
Изключените от ПГ на “Възраждане трима депутати и напусналите групата
Коментари Харесай

Изключените от “Възраждане” сезират Сарафов

Изключените от ПГ на “Възраждане ” трима депутати и напусналите групата на партията в Столичния общински съвет четирима съветници сезират прокуратурата поради изказвания, че са били купени, с цел да поддържат избора на Цветомир Петров от Политическа партия Демократична България за ръководител на Общинския съвет в София.

“Редно е прокуратурата да се самосезира и да изиска пояснение кой дава и на кого дава и в каква скица се случват тези неща ” каза Дренчев, който остава в Народното събрание като самостоятелен народен представител.

Напусналите групата в СОС също ще продължат да работят като самостоятелни общински съветници, само че не изключиха опцията за основаване на нова група, в случай че бъде притеглен и първият напуснал “Възраждане ” Иван Алексиев, с което ще се извърши условието за най-малко 5 членове, с цел да бъде образувана група в Общинския съвет.

Тримата към този момент самостоятелни депутати още нямат изрично решение по какъв начин ще гласоподават за държавно управление с ротационен министър председател Мария Габриел.

“От една страна ни се желае да свалим ръководството и страната да тръгне в друга посока и по-умерено, а въпреки това може да се окаже, че затвърждаване на статуквото, на което те ще се показват по-добре, а “Възраждане ” – по-лошо ”, сподели Николай Дренчев, който и все още продължава да е учредителен секретар на партията.

Към момента основаването на нов политически план не стои на дневен ред. Изключени и напуснали позволиха, общи дейности с “Възраждане ”, в случай че сътрудниците им премислят решението си.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР