Изключение е да имаме трима премиери на едно място, двама

...
Изключение е да имаме трима премиери на едно място, двама
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков: Европа повече не може да си позволи да бъде разединена

„ Изключение е да имаме трима министър председатели на едно място, двама извънредно уважавани европейски комисари и също по този начин един прикрит министър председател и комисар по едно и също време – Мария Габриел, която е дружно с нас. “

Това разяснява министър-председателят акад. Николай Денков по време на среща с гръцкия и румънския си сътрудник в резиденция „ Евксиноград “. Той разкри, че главните тематики, които са били дискутирани, са свързани с развиването на Югоизточния европейски район – както във връзка с транспортната съгласуваност, по този начин и във връзка с енергийната и цифровата съгласуваност, предава „ Българска национална телевизия “.

„ Всички тези проблеми през днешния ден имат извънредно значим надрегионален аспект, обвързван с това, което се случва в Украйна. С това, което виждаме от два дни, че се случва в Израел. Европа повече не може да си разреши да бъде разединена, да няма пътища, които да свързват прилежащите страни, да няма енергийна съгласуваност и по този метод да се оказва подвластна от външни фактори “ , акцентира акад. Денков.

Българският министър председател е безапелационен, че всички би трябвало да бъдем дружно във всеки един смисъл на думата – и като политическа позиция, и като общи полезности, които да отстояват в работата си всекидневно, и като развиване на свързаността им, от която зависи бъдещето.

„ Разговорите минаха в прагматичен метод. Регионът ни не просто би трябвало да настигне по-развитите страни в Европа, а да бъде водещ район и образец за прилежащите страни “ , добави Денков.

Същевременно румънският министър председател Йон-Марчел Чолаку означи: „ Трябва да демонстрираме взаимност сред страни партньорки. Говоря за нещастието, която сполита израелския народ и украинците. Румъния осъжда терористичните актове. Румънски жител е умрял в споровете в Израел. Вярвам, че Израел би трябвало да пази и отбранява страната си с всички сили. “

Южният кулоар ще докара до реконструкцията на Украйна , счита още той. Според него би трябвало да се построи нов мост над Дунав сред Гюргево и Русе и да се увеличи потенциалът за корабоплаване по река Дунав.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР