Изказванията на Кирил Петков, че България е лъгала Шенген, са

...
Изказванията на Кирил Петков, че България е лъгала Шенген, са
Коментари Харесай

Бойко: Радев, това е твоят кабинет!

Изказванията на Кирил Петков, че България е лъгала Шенген, са цялостна нелепост. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива на ГЕРБ в Разград.

Вие, господин Борисов, сте прекомерно хуманен. А към този момент би трябвало да внимаваме на кого да подаваме ръка, тъй като те може да я захапят. Толкова ли тези новите не можаха да намерят някой друговерец, някой турчин да сложат в държавното управление. Ние сме обречени да живеем дружно, сподели Гюнай Хюсмен, регионален шеф на Разград.

Днес Кирил Петков, министър-председедател, уповавам се за малко, се среща със противоречиви водачи, за които интернационалните медии споделят, че е деспот, сподели Десислава Атанасова за срещата на премиера с Пол Кагаме от Руанда.

Забрави ли, той, че ние сме в Европа. Ситуацията е невиждана в цялата страна – няма признат държавен бюджет. Да, смяна има, само че тя не е позитивна, не е за положително. Докато държавното управление на ГЕРБ беше подкрепяно от Европа, в този момент този кабинет има поддръжката единствено на африкански водачи. Единственото са медийните балони, които се пукат ден след ден, на Бойко Рашков. Оказа се, че подслушвания не е имало. Кирил Петков излъга, че проекта за възобновяване и развиване е изпратен в Брюксел. Европейска комисия го опроверга, посочи пред актива на ГЕРБ Атанасова.

Днешният ден е доста необикновен. Овен, че е печален, е и празничен, тъй като заветите на Васил Левски остават вечно. Особено значимо е за тези региони, в които живеят християни и мюсюлмани, да има етническа приемливост. От това съм се водил. С смут слушам, че от джамията са взети пари. За църква. Тя ще стане подготвена, а джамията ще продължи да се разрушава. Това разделя. 2,5 млн. лева отпуснахме за булеварди и в този момент ви е прелестно. А не, че Борисов минава с джипката и хвърля пари. За какво – за булеварди, за храмове. Ето ги парите къде се поставят и всичките са в интерес на хората от Разград и прилежащите обитаеми места. Тези, сегашните, не слизат от джипките. Ако тогава е било неверно, 11 месеца Радев и Кирил Петков не слизат от тях, разгневи се Бойко Борисов.

Хемус няма да стане в никакъв случай, в случай че не се върне ГЕРБ, пришбави той.

Те всеки ден бълват нови и нови „новини“, които не могат да не се разясняват. Вчерашните „новини“ за подслушванията към този момент са остарели. Когато си в рецесия, международна пандемия, и мрат хора има потребност от подкрепяне с 50 лева Те се подведоха от популизма, направиха ги 120 лева Но приходите са от Данък добавена стойност. Искаше ми през днешния ден да кажа: „Не се подвеждайте по полузма, ще счупите държавата“.  Пари няма, стопанската система не ги извъртя. И по този начин всеки месец започнаха да взимат по половин милиард заеми. Искаше ми се вие да сте хубавичко мощ в Народното събрание. В момента нафтата отива на 3 лева Горивата ги държахме на най-ниската ставка. И предложихме да създадем 9% Данък добавена стойност върху горивата, до момента в който цените в света се възстановяват. Да създадем и 9% Данък добавена стойност на главните храни. И следобяд Радев прикани държавното управление незабавно да прегледа цените на самун и цени и да анулира ставката на Данък добавена стойност на 9%. Това е твоя кабинет, Радев. Асен Василев попари упованията на сектора за понижаване на Данък добавена стойност, сподели Борисов.

Във връзка с Шенген, Борисов твърди, че изявленията на Петков, че България е „лъгала Шенген“ са цялостни глупости и осмиват статута на страната, който е реализиран по време на неговото ръководство.

Да вървиш и да си срамиш страната, не е политика. 11 пъти Европейска комисия гласоподават, че България е изпълнила условията за Шенген. За кое сме излъгали? А за това да те похвали диктор, избил публицисти, жители и опозицията, какво е. И си го показват българските самостоятелни медии, по какъв начин седи диктаторът вечер, гледа българска телевизия без превод. Освен нашия, дали различен се е видял с него. Тая вест ще е през днешния ден, на следващия ден ще сътвори нещо друго. 1 година към този момент ГЕРБ го няма, те проучват – засекретиха енергийната комисия, тъй като свои хора за по 3 секунди станаха милионери. Каква национална сигурност е застрашена да се каже, че са изтъргувани количества газ?! Не изчакаха един ден, а ги назначиха новите още същия ден. Кой им се обади и им сподели да я създадат засекретена, попита яростно Бойко Борисов.

Той разяснява и рецесията с „Украйна.

Аз съм доста обезпокоен от това, което се случва. Слушах президента Байдън, взривеният газопровод, евакуацията на дами и децата. Единственият късмет България да е предпазена е да сме доста предан член на НАТО, разясни той.

Няма една сфера, в която те да се по-добри от нас, отсече Борисов.

Убеден съм, че Радев ще се опита да се откачи обществено. Всеки ден би трябвало да му се припомня, че това е по този начин поради него. Мисля си дали не вярно ние да се върнем или да се подведем по всеобщата полуда, когато се дава обещание като на женитба. Ние нямаме бюджет, такова нещо не се случвало. Представяте ли си ГЕРБ да прави такова нещо. Или месеци наред при наше ръководство България да е преди всичко по смъртност в света. Винаги съм се съобразявал с гласа на народа, сподели Бойко Борисов.

Според него новите ръководещи обезлюдили селата, тъй като няма вложения.

Ние построихме метрото – под земята град. Комунистите бяха оставили 4 км. Ако е било елементарно, за какво не го направиха. Не споделям, че сме идеални и не сме бъркали. Когато приказваме за азерски газ, първо президентът Първанов стартира договарянията, след това аз. Дейвид Камерън два дни заставам по границата и сподели, че България е образец. Орбан пристигна, Урсула фон дер Лайен – също. Петков се държи все едно ние сме управлявали до през вчерашния ден. 1 година ръководи Радев и отново ГЕРБ ви е отговорен. Ние към момента сме с вярата, че страната е по-важна от партията. Ама в събота щяло да има митинги и да има криминали. пък след това не било събота, а в сряда. А когато бяха митингите против нас бяха демократични. А не бяха ли криминали тези, които хвърляха павета по служителите на реда, попита Борисов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР