Изказвания на съпредседателя на Изправи се! Мутри вън адв. Николай

...
Изказвания на съпредседателя на Изправи се! Мутри вън адв. Николай
Коментари Харесай

Хаджигенов издаде за какъв висок пост гласи Татяна Дончева и потвърди мераците си за премиер

Изказвания на съпредседателя на " Изправи се! Мутри вън " адв. Николай Хаджигенов, че не се опасява да заеме поста на министър-председател и че е подготвен на диалози с останалите партии за поддръжка в новия парламент, разбуниха духовете в обединяването.

" Позицията ми е от няколко месеца. Нима има различен метод?! Ако желаеме да създадем нещо, а не да излъжем гласоподавателите си - нещото е не коалиция, не брак, а привършване на режима Борисов, смяна в правосъдната власт и правораздаването. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком ", съобщи депутатът от 45-ото Народно събрание в студиото на " България заран ".

Той означи, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил свестен вярно от сътрудниците си в обединяването " Изправи се! Мутри вън " и по тази причина се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

" Работихме дружно до изборите. Очевидно в този момент ще работим мъчно. Демокрацията е сложен, отегчителен и муден развой, в който разнообразни мнения би трябвало да се обединят в едно. Формацията явно има две елементи - " Изправи се! " и " Мутри вън ", и явно аз съставлявам втората част ", изясни адв. Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

" Продължавам да не разбирам по какъв начин е допустимо да кажеш: Единственото нещо, което вършим в политиката, е единствено с тези две обединения. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно заседание да е в постройката на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само ГЕРБ гласоподава срещу.

Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна акция. Отказвам да неистина гласоподавателите ", настоя събеседникът на Мария Константинова.

Адв. Хаджигенов уточни, че не вижда смисъл от обединения, а е нужно да има поддръжка. Според него " ИТН " ще направи държавно управление и всичко останало е въпрос на поддръжка. Мълчанието на Слави Трифонов юристът дефинира като нетипично за политик.

По думите му Татяна Дончева е превъзходна опция за ръководител на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР