Изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че предстои ГЕРБ да

...
Изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че предстои ГЕРБ да
Коментари Харесай

Христо Иванов: „Приятелчетата“ на Борисов изскочиха

Изказването на някогашния министър председател Бойко Борисов, че следва ГЕРБ да се сблъскат с доста пари на олигархията, изправени против тях, е израз на съзнаването, че занапред следва да заговорят хора, които са били мачкани от ръководещите, разяснява съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по ТВ1. Той напомни думите на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, че е чакал времето на ръководещите да мине и предвижда, че и други ще заговорят.

„ Мина времето на Борисов и той по-добре от всички си знае „ приятелчетата “. Сега приятелчетата изскочиха. Това няма да е красива панорама, както не беше красива панорама и разногласието сред двамата (Илчовски и Иван Ангелов). Това е ГЕРБ, тези хора те са ги създавали, подхранвали, доили, щавили със своите прокурори, със своята Национална агенция за приходите, със своите кметове. И в този момент тези хора въстават, стартират да приказват, да се спъват в личните си неумения да приказват, да изричат истината за ГЕРБ. Скелетите излизат от дрешника, хлебарките излизат отдолу под килима”, съобщи Христо Иванов.

„ Тези 10 години са години на един зле затулен криминалитет, който не се разплете единствено с помощта на нежеланието на прокуратурата в България. Затова толкоз упорствам на промяната в прокуратурата, тъй като от прокуратурата зависи от тази цялата мътилка да отдели зърното от плявата, да каже къде е истината и да отговори на въпроса кой е виновен за това “, добави Иванов. Той позволи, че в този момент е допустимо прокуратурата да стане старателна и да стартира да проверява, само че уточни, че „ това също няма да има нищо общо с правораздаването “.

„ Бойко Борисов е виждал по какъв начин хора от обкръжението на Тодор Живков го жертваха, с цел да могат да си купят индулгенция с този жертвен агнец, с цел да бъдат участници в новото време. В момента те с Гешев са в обстановката на алтернативата на пандизчията - кой първи ще тръгне против другия, тъй като Гешев схваща, че историческото му време изтича. Ние ще създадем всичко допустимо да го сменим и той знае, че най-простият метод е да се обърне против Борисов. Това се случва съвсем като политически закон “, сподели съпредседателят на „ Демократична България “. По думите му обществото не би трябвало да разрешава това, тъй като то няма да има нищо общо с правораздаването.

На въпрос за упованията му за служебния кабинет Иванов сподели, че разчита той да работи фокусирано, проведено и да не надскача ролята си, а идващият парламент бързо да съумее да излъчи постоянно държавно управление.

„ Ние на тези избори ще се явим с подготвеност да споделим отговорността, в случай че ни дадат опция българските гласоподаватели за това да има ръководство. Страната би трябвало да има постоянно държавно управление “, убеден е той.

Съпредседателят на „ Демократична България “ дефинира невъзможността да се прегледа в пленарната зала законодателната самодейност за закриване на профилираните съдилищата и прокуратури като боязън и уточни, че обединяването няма да се откаже от този план. На въпрос за безмълвния митинг на прокурорите против законопроекта Иванов сподели, че не се трогва.

„ Когато видя прокурори да излязат на митинг против беззаконието, когато видя един от тези прокурори да се сезира за пачките (в чекмеджетата) - аз съм ги сезирал и те си затварят очите, да се сезират за дейностите на Гешев, тогава ще чувам техния печален рев по статут, заплатки и работни места, тъй като за това става дума. Няма подчиненост, която може да бъде над съвестта над един свободен човек “, разяснява съпредседателят на „ Демократична България “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР