Изказвам съболезнования към близките на загиналите при катастрофата край Своге.

...
Изказвам съболезнования към близките на загиналите при катастрофата край Своге.
Коментари Харесай

Валентин Радев: Подходено е некомпетентно при пътния инцидент с бащата на президента

Изказвам съболезнования към околните на починалите при злополуката край Своге. Продължава следствието на пътния случай. При премиера говорихме какво би трябвало да създадем, с цел да не се случват такива неща. Моето усещане е, че всички институции се оправят доста добре. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев в ефира на БТВ.

„ Многократно Министерство на вътрешните работи е давало сигнали за многото произшествия по пътя в регион “, призна министърът. По думите му не е реагирано съответно, имало е обаче и случаи на съответна реакция от АПИ. Там не престават проучванията. „ Участъкът е от 700 метра. В интервала, в който има гаранции, страната не може да направи нищо. Сега прокуратурата ревизира дали е могла компанията да направи освен това “, сподели Радев.

„ Шофьорът има седем прегрешения, само че леки. От 1978 година е водач. Изчакваме да се възвърне, с цел да даде пояснения. “ От думите на министъра стана ясно, че водачът е в тежко психическо положение след злополуката.

„ Откакто аз съм министър броя какъв брой са жертвите на пътя. Трябва да създадем нещо в тази тенденция “, разкри вътрешният министър. Той сподели, че към този момент има набелязани ограничения, които ще бъдат оповестени по-късно.

Валентин Радев разяснява и случаят с бащата на президента, който блъсна неработоспособен в Харманли. „ Има инспекция по случая с случая с Георги Радев. Питах за какво този случай не е стигнал до мен. Некомпетентно е подходено. Има политическо лице, което отива на мястото на злополуката, изясняваме дали това е повлияло. Полицията санкционира инвалидът, който е по-малко виновният след случая, защото е бил с преимущество. Младшият служител на реда ми сподели, че по този начин е решил. Най-малкото е трябвало да бъдат осъдени и двамата. Не е трябвало някогашният кмет да бъде на мястото на случая. Всичко това подухва на едни смущаващи обстоятелства, които не са положителни за никой, в това число и за водача на Мерцедеса “, сподели вътрешният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР