„Изказаните от общинския съветник Борис Бонев твърдения са манипулативни като

...
„Изказаните от общинския съветник Борис Бонев твърдения са манипулативни като
Коментари Харесай

Фирмата, обвинена от Бонев: Твърденията му са манипулативни и изваждат от контекста факти


„ Изказаните от общинския консултант Борис Бонев изказвания са манипулативни като изваждат от подтекст разнообразни обстоятелства, с цел да се сътвори неотговарящо на истината подстрекателство “.

Това се показва в публична позиция на „ ЛОГ-СИБЕРИЯ “ ЕООД, изпратена особено за bTV.

В предаването „ Тази неделя “ общинският консултант изнесе информация за подписани контракти от Столична община, с които тя се готви да заплати за уличното осветяване цени сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните. Организацията на Борис Бонев “Спаси София” е разследвала социална поръчка на стойност 73 млн. лв.. Компаниите, за които става дума са " ЛОГ СИБЕРИЯ " и " Улично осветление”. По думите на Бонев първата работи с пет пъти по-високи цени спрямо офертите на втората.

„ Единичното сравняване на обособени цени е извънредно неточно, защото публичната поръчка включва два съществени съставния елемент с друга тежест, които се правят оценка дружно “, разясняват още от компанията.

„ Г-н Бонев извади обособени единични цени за създаване на нови осветителни тела на „ ЛОГ СИБЕРИЯ “ и напълно пропуща да означи цените за техническа поддържка, които са главен детайл на поръчката. За нас този пропуск е изцяло тенденциозен, тъй като в него се вижда, че цените на „ ЛОГ СИБЕРИЯ “ за поддръжка са сензитивно по-ниски от тези на другата компания “, прецизират още от компанията.

От там декларират, че по никакъв метод не ощетяват бюджета на Столична община, а в противен случай - фирмената им тактика е построена въз основата на минимална цена за поддръжка на месец, която се заплаща наложително като твърда цена по договаряне.

„ Заложените по-високи цени за вероятно новоизграждане са на база потреблението на висококачествени материали, които понижават нуждата от почтено техническо обслужване и поддръжка. Цената за улична лампа от към 5000 лева, която господин Бонев акцентира, не се отнася за просто слагане на лампа, а създаване на мрежа, дирек и осветително тяло, с всички останали съставни елементи, като в тази цена се включва и труда на експерти и нужната машинизация – вишки и строителна техника “, изясняват от „ ЛОГ СИБЕРИЯ “ в мнението си.

„ Твърденията за заплата от 7000 лева са не просто манипулативни, само че и изцяло умишлена неистина. В член 8 от контракта ни със Столична община, който Бонев твърди, че е чел, ясно е записано, че в посочените цени са включени всички разноски, в това число тези за личния състав, който извършва поръчката и управителния екип.

Столична община не дължи възнаграждение на каквито и да е други разходи, направени от изпълнителя цитираните 40 лева на час се дължат само и единствено в случай че бъдат предоставени непредвидени по този контракт действия, които не са включени в ценовото предложение. До момента Столична община не е възлагала никакви изключителни действия и практиката демонстрира, че такива в сходни поръчки няма “, показват от „ ЛОГ СИБЕРИЯ “.

От там приключват, че за даване на погрешна и манипулативна информация, уронваща името на компанията, Борис Бонев предстои на правосъдна отговорност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР