Изказаха се доста мнения, че отсечката е била опасна. В

...
Изказаха се доста мнения, че отсечката е била опасна. В
Коментари Харесай

Държавата не знаела, че участъкът на АМ Струма, където загинаха 45 души, е опасен

Изказаха се много отзиви, че правата е била рискова. В последните 3 години там има 10 пътни случая, леки, без потърпевши и жертви. Не са се случвали катастрофи, с цел да им се обърне особено внимание. Никога при профилирани срещи не се е коментирало, че този сектор е рисков . Това съобщи Росен Рапчев, началник на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", по отношение на мястото, където и починаха 45 души.

Пращаме екипи да създадат цялостно проучване, сподели Рапчев. А на въпрос на bTV дали е минавал оттова, Рапчев изясни, че това там не било автомагистрала, а скоростен път. Относно статуса на пътя, той уточни, че от АПИ споделили, че пътят няма Акт 16 т.е. това не е автомагистрала: Попитан за какво тогава пътят е пуснат в употреба, Рапчев не можа да отговори с претекст, че не е той индивидът, който би трябвало да го каже.
Диана Русинова: България не е в положение да обезпечи сигурност на пътя
Експертът по пътна сигурност Диана Русинова опроверга информациите, че има интерес в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация "...

Не сме правили характерни огледи на това място, ще бъде открито има ли някакъв проблем с организацията на придвижване. Според автомобилния играч Димитър Илиев, – с проява през Гугъл Maps той сподели, че сред месец април и месец май 2021 година знакът, обозначаващ, че има място за отмора, е бил безусловно повален ! Освен това, Илиев уточни още няколко нередности - недобра маркировка, настрана незадоволително положителни обозначения посредством знаци какво следва, че има даже излизане от автомагистралата. Със сигурност ситуацията със знака не може да е единствената причина, всяка такава покруса е цялост от неточности, само че проверяващите би трябвало да извърнат внимание, сподели Илиев.

Котешките очи на автомагистралата са с функционалност нула – Рапчев се съгласи с това: " Ще бъде неуместно, в случай че кажа, че не е по този начин ”. И уточни, че стопанинът на пътя има за обвързване да го поддържа, трябвало два пъти годишно да има регулярни инспекции. към този момент изпрати въпроси на АПИ дали от няколко месеца няма никаква поддръжка на републиканската пътна мрежа в областите Кюстендил, Перник и София и за какво. До момента няма отговор.

Рапчев се съгласи и с друго – че шахтата не наподобява добре, че маркировката не дава отговор на условията. Но акцентира, че това са " довеждащи фактори ", поради които е станала злополуката. „ Възможно е да има отклонения от нормативите ”, сподели инспекторът по отношение на качеството на пътя и незабавно акцентира, че водачът би трябвало да се преценява с особеностите на пътя. По думите му, нямало процедура да накараш собственик на път да го чисти, само че имало минимални условия, с цел да действа.

Според Рапчев, ще почне инспекция на пътищата, само че не било елементарно, поради мащаба на задачата.
Свидетелски роман за пожара в рейса: Взривът е от спукана гума, а резервоарът е бил продънен
Свидетелски роман за случая на автомагистрала „ Струма ”, който лиши живота на 45 души. Васко Пиргов е един от първите, отишл...

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР