Изкарването на прехраната като жокей е невероятно трудно и физическите

...
Изкарването на прехраната като жокей е невероятно трудно и физическите
Коментари Харесай

Вътре в бруталния свят на жокеите - трагични самоубийства, стриктно ограничение на теглото и мъчителни наранявания

Изкарването на прехраната като жокей е необикновено мъчно и физическите и душевен условия „ могат да бъдат рецепта за злополука “.

Миналата година 48-годишният жокей, спечелил Grand National, Греъм Лий, претърпя трансформирали живота си пострадвания при рухване в съревнование, което го остави неподвижен от врата надолу. И той не е самичък - изчислено е, че приблизително по двама жокеи умират всяка година от надпревари, а 60 спортисти са парализирани от спорта.

За да бъдете професионален ездач, би трябвало да поддържате ниско телесно тегло, да упражнявате интензивно и да се изправяте пред заплахите от язденето на чистокръвни животни с висока скорост. Огромният напън значи, че жокеите са оставени безшумно да страдат и доста спортисти са загрижени, че надпреварите изостават от другите спортове в приемането на значимостта на психологичното здраве.

Еурико Роса да Силва, пенсиониран жокей, който се състезава в продължение на пет години в родната си Бразилия, сподели пред The ​​Independent минал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР