Изискванията за управление на автобуси, камиони и таксита да бъдат

...
Изискванията за управление на автобуси, камиони и таксита да бъдат
Коментари Харесай

Нови промени за шофьорите на автобуси, камиони и таксита

Изискванията за ръководство на рейсове, камиони и таксита да бъдат облекчени, като водачите им към този момент няма да минават на психопреглед един път на три години, а единствено в случай че са изгубили книжката си поради тежка злополука или са хванати да карат пияни, написа.

Това е планувано в промени в наредбата за психическата валидност на водачите, които възнамерява Министерството на превоза. Предложението е подписано от зам.-министъра Николай Найденов и би трябвало да бъде утвърдено от министъра на превоза Христо Алексиев, с цел да влезе в действие.

От 2006 година насам водачите на камиони, рейсове и таксита минават психически обзор на всеки три години. А тези от тях, които са над 65-годишна възраст би трябвало да се преглеждат всяка година.

Промените в инспекциите на психическата валидност на водачите се вършат по искане на бизнеса, написа в претекстовете си зам.-министърът. Според него нямало характерни рискове на пътя, в случай че водачите на тежки коли не се преглеждат постоянно.

Цялата публикация може да прочетете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР