Изискванията за придобиване на нов тип боен самолет за българската

...
Изискванията за придобиване на нов тип боен самолет за българската
Коментари Харесай

Променят изискванията за нов боен самолет

Изискванията за придобиване на нов вид военен аероплан за българската войска ще бъдат изменени. В тях ще бъде включена и алтернатива с бонуси за нови самолети. Остават разновидностите за американските F-16 и шведските " Грипен ". Това сподели заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.

Темата е била разисквана с командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Бюджетът за бойните самолети остава 1,5 милиарда лв..

В плана за капиталов разход ще бъде отворена опция освен за " втора употреба " F-16, само че и за нови самолети F-16. Той ще бъде уголемен, само че няма да бъде променян от позиция на модификациите самолети, които могат да бъдат обсъждани като разновидности за доставка, изясни зам.-министърът.

След като бъде одобрен от Народното събрание планът за капиталов разход, ние някъде до януари ще би трябвало да поправяме по този начин наречените " условия за предложение ". Това искане за предложение ще бъде още веднъж изпратено на страните и надпреварата продължава, сподели още Запрянов.

Заради дефицита на фрагменти за армията Министерството на защитата стартира стратегия за връщане на офицери, които са били съкратени през последните 10 години. Започва и доста нарастване на приема на курсанти. Дисбалансът с окомплектоването на фрагментите става сериозен за боеспособността на армията, съобщи заместник-министърът.

По думите му най-голяма е потребността в сухопътните войски, като в бойните формирования тази потребност става към този момент сериозна.

Когато недокомплектът с офицерски фрагменти в едно формирование надвиши 20%, към този момент нещата са съществени. Освен нарастването на заплатите би трябвало да се разшири общественият пакет и да стартира построяването на жилища в региони с отпаднала нужда за армията, уточни заместник-министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР