Изискванията за 50 процента свободна и 50 на сто платена

...
Изискванията за 50 процента свободна и 50 на сто платена
Коментари Харесай

Внезапна проверка на два известни плажа по Южното Черноморие

 Изискванията за 50 % свободна и 50 на 100 платена зона на морски плажове " Хармани " и " Созопол-централен " са спазени. Платените плажни такъми на линиите са съгласно утвърдената скица. Това откри инспекция осъществена на двата плажа.

" Внезапната ревизия за положението на " Хармани " и " Созопол-централен " и бе осъществена от Областния шеф на Бургаска област Мария Нейкова, която откри, че линиите са безупречни, нарушавания няма, площите с платени плажни такъми и свободна зона са съгласно условията. Доколкото разбрах, инспекцията е била провокирана поради сигнал, в който са били  изказани подозрения за предпологаеми нарушавания ", сподели шефът на линиите Кирил Спасов.

Той акцентира, че пясъчните линии са извънредно чисти, а инспекции за това по какъв начин се съблюдават разпоредбите за работа на морските плажове и тяхното запазване се правят регулярно и досега линиите не са получавали ниска оценка за ръководство и неспазване на договорните отговорности. И двата плажа имат документа " Син байрак “, който пък е най-утвърденият екоетикет в туризма и гаранция за спазването разпоредбите за поддръжката им.

Спасов сподели, че и този сезон линиите са сред най-посещаваните и желани по Черноморието, оферират отлични условия за отмора и притеглят от ден на ден туристи. Той уточни, че плажовете в Созопол са образец за добра процедура при стопанисването на морските плажове у нас.

Обект на инспекцията от Областния шеф бяха също спазването на отдалеченост на чадъри и шезлонги, оборудвани лекарски кабинети и коли за спешна помощ, съществуване на личен състав, съществуване на работещи душове, както и поддържането на непорочност и дезинфекциране на шезлонги и други плажни уреди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР