Изискването за задължителна ваксинация на Australian Open е за предпазване

...
Изискването за задължителна ваксинация на Australian Open е за предпазване
Коментари Харесай

Ваксинацията за Australian Open не е изнудване към Джокович, обяви министър

Изискването за наложителна имунизация на Australian Open е за предотвратяване на обществото, а не способ за изнудване. Това разгласи спортният министър на щата Виктория в Австралия Мартин Пакула, с което отговори на обвиняванията на бащата на Новак Джокович.

На първия шампионат от Големия шлем ще могат да вземат участие единствено тенисисти, имунизирани против COVID-19. Преди дни Сърджан Джокович назова това. Той даже не е сигурен, че деветкратният първенец в Мелбърн ще взе участие.

" Ако сте тенисист или различен състезател, който гостува в страната, става въпрос за вашата отговорност към обществото. Затова ние молим тези интернационалните звезди да съблюдават същите условия като жителите на щата Виктория ", разяснява Пакула.

" Не става въпрос за изнудване, а за гарантиране сигурността на хората. Искам да поясня, че в действителност се надявам Джокович да е имунизиран и да взе участие. Но, в случай че реши да не го прави, това е негов избор ".

Темата стана доста коментирана в последните месеци, като сръбският тенисист изясни, че не желае да разкрива дали е имунизиран, което повдигна подозрения, че е срещу имунизациите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР