Изискването за носене на предпазни маски в лечебните заведения се

...
Изискването за носене на предпазни маски в лечебните заведения се
Коментари Харесай

С маски в болниците до 2 ноември

Изискването за носене на защитни маски в лечебните заведения се удължава до 2 ноември.

Това е посочено в заповед на министъра на опазването на здравето.

Предпазни маски се изискват и в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Изключение е направено за децата до 6-годишна възраст.

Остават в действие и условията за съблюдаване на отдалеченост от метър и половина, когато има скупчване на хора на открити публични места, както и организирането на отдалечена работа, при опция.

Извършването на ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване също е указано в заповедта.

Носенето на предпазни маски, дезинфекцията на работни пространства, редовното проветряване, съблюдаване на дистанция сред хората и други са условия, които се постановат поради разпространяването на коронавирусната зараза. 

През последното денонощие у нас са регистрирани нови 619 инфектирани с ковид. Като излекувани Единният информативен портал показва 601 души, а 6 заболели са изгубили борбата с вируса.

Направени са 5360 теста или малко над 11% от изследваните проби са дали позитивен резултат за ковид.

За интервала в лечебни заведения са признати 100 инфектирани, а приетите в болница са общо 710 души. 56 от тях са настанени в интензивни отделения.

Поставени са нови 1254 дози ваксини.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР