Изискването всяка сграда, построена преди 2007 г., да се сдобие

...
Изискването всяка сграда, построена преди 2007 г., да се сдобие
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Данък технически паспорт би струвал 3 млрд. лв.

Изискването всяка постройка, издигната преди 2007 година, да се снабди с механически паспорт, значи на процедура налагане на нов налог и би коствало на хората голяма сума – над 3 милиарда лева Тази сума е съизмерима с постъпленията на страната от налога върху персоналните приходи през 2020 година – 4.2 милиарда лева

За това алармира пред Mediapool икономистът Мартин Димитров. " Групата за напън ", в която той взе участие дружно с сътрудниците му Петър Славов и Методи Андреев, популяризира яростно намерено писмо против налагането на условието.

Поредното отсрочване

Междувременно ръководещите очевидно усетиха, че нямат потребност от ескалация на публичното неодобрение във връзка техническите паспорти и въпреки да твърдяха, че този път крайният период за въвеждането им (31 декември 2022 г.) ще бъде спазен, дадоха на заден. Срокът, в който притежателите на жилища би трябвало да извадят документа, ще бъде, разгласи ГЕРБ. " Пандемия не е точното време, в което да прибавяме още една грижа към всекидневието на българите ", написа в профила си във Facebook зам.-министърът на районното развиване и претендент за народен представител от ГЕРБ Николай Нанков.

Изискването за механически паспорти на постройките е от 2006 година, а периодите до момента са удължавани 4 пъти. Идеята е профилирана компания да направи задълбочено проучване на постройките, издигнати преди 2007 година, което да отразява техническото положение на структурата, изолацията, ВиК, електро- и отоплителните съоръжения. Цената на услугата към този момент стартира да се повишава и варира в много необятни граници – от няколкостотин лв. за жилища до цели 10 000 лв. за по-големи къщи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР