Изискването на турските власти всички пристигащи в страната пътници да

...
Изискването на турските власти всички пристигащи в страната пътници да
Коментари Харесай

Турция въведе електронни въпросници за влизане в страната

Изискването на турските управляващи всички идващи в страната пасажери да попълнят електронни въпросници, с цел да получат така наречен здравен код (HES код), влезе в действие през днешния ден, удостовери представител на Министерството на здравеопазването в Анкара пред ТАСС.
„ Да, от през днешния ден всички идващи в страната ни пасажери би трябвало да попълнят формуляр на уеб страницата не повече от 72 часа преди влизане. След това автоматизирано ще им бъде даден самостоятелен HES код ", акцентира събеседникът на организацията.
По-рано от здравното министерство на Турция обясниха пред ТАСС, че благодарение на този код „ чиновниците на турското министерство на опазването на здравето ще могат да се свържат с посетителите, в случай че се откри, че са имали контакт с пациенти с COVID-19 по време на пътешестване или престой в страната. Когато се записват за полет, пасажерите би трябвало да показват запълнен формуляр по електронен път или в разпечатан тип на представителя на самолетната компания. Този формуляр може да бъде тестван и на турската граница. Ако формулярът въобще не е запълнен или съдържа подвеждаща информация, следват правни и административни наказания. Може да ви бъде отказано и влизане в Турция ", прибавиха от министерството.
В момента кодът HES се употребява от всички хора, непрекъснато пребиваващи в Турция. Той би трябвало да бъде показан при посещаване на търговски центрове и редица държавни организации. Освен това администрацията на Истанбул от 15 март задължи жителите на града да дават „ здравни кодове " при посещаване на кафенета, фризьорски салони, хамами, спа центрове, сватбени салони, театри и фитнес центрове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР