Изисква се диалогичност и разум от всички отговорни фактори. За

...
Изисква се диалогичност и разум от всички отговорни фактори. За
Коментари Харесай

Президентът за връчването на първия мандат: Всеки ден е ценен

Изисква се диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори. За разлика от предходните, 49-то Народно заседание не може да си разреши да не одобри сериозно значими закони, даже да няма държавно управление. Това съобщи президентът Румен Радев пред медии.

„ Свиках консултациите с парламентарните групи незабавно, с цел да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление, за приемане на бюджет и на предпочитаните закони за страната, и най-много – да имаме изясненост за времевата рамка за тези процеси “, сподели още той.

„ Ако следваме стандартите на конституционната процедура за мандатите и не се сформира държавно управление, депутатите няма да има време да одобряват бюджета и значимите закони, а и ще опропастим постигнатия дипломатически пробив последните месеци за приемането ни в Шенген още тази година “, добави той.

Той изясни, че с цел да може да се навакса и да се одобряват най-малко най-важните закони и решения, Народното събрание има потребност от време. „ Силно се надявам, че този парламент ще сложи преди всичко ползите на българските жители и европейската интеграция на нашата страна. “

„ Въпросът за първия мандат е значим, само че по-важно е държавническото отношение на партиите към политическите проблеми сега и е значимо на къде ще тръгнат тези дни. Това, което потеглиха да вършат – повече диалогичност, търсене на повече пресечни точки и цели в името на България. Да, значимо е времето за връщане на мандата, само че по-важно е тяхната зрялост и отговорност, която да проличи още тези дни “, сподели още президентът.

Той акцентира, че всеки ден е скъп.

„ Внесеният от служебното държавно управление бюджет е тест за компетентността, държавническото отношение и политическата зрялост на всички партии с упоритости за власт. Много скоро ще проличи тяхната зрялост и политическа подготвеност “, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР