изисква грижи, за да бъде жизнена, блестяща и красива. С ...

изисква грижи, за да бъде жизнена, блестяща и красива. С

5 съвета за сияеща кожа дори без грим

изисква грижи, с цел да бъде витална, блестяща и красива. С помощта на грим можем да прикрием всяко несъвършенство, само че това не взема решение казусите на кожата. Тя се нуждае от поддържане и положителна грижа както извън, по този начин и от вътрешната страна, с цел да сияе.Можете да се погрижите за кожата си уместно, тъй че да не се налага да прикривате с грим несъвършенствата по нея. Накарайте кожата си да свети, сияе и омайва с няколко основни стъпки.

Кои са сполучливите формули, които работят по този начин, че да накарате кожата си да сияе даже без грим?

Поддържайте кожата постоянно добре хидратирана

Естественият искра на кожата идва с положителната хидратация. Ако кожата не е добре хидратирана и овлажнена, тя губи еластичността и свежия си тип. Добре хидратираната кожа е в положение да се оправя с всички нездравословни фактори от околната среда. Ако кожата е суха, тя е по-податлива на раздразнение, бактерии, цепене, поява на бръчки, податлива е и на нездравословните въздействия на слънчевите лъчи.

Ако лицето ви е изсъхнало, зачервено, лющещо се, това подсказва за влошена бариерна функционалност на кожата, която се усъвършенства с положителна хидратация.Хидратирането е от значение освен извън с подобаващите артикули съгласно вида кожа, само че и от вътрешната страна. От огромно значение е да пиете повече течности, най-вече вода, само че и течности, богати на антиоксиданти – чай, плодови и зеленчукови сокове, както и питиета, които не съдържат добавени захари. Добавените захари имат инфекциозен резултат и утежняват положението на кожата.

Озаряващи серуми

За да накарате кожата си да сияе и да наподобява перфектно без грим, включете в рутината си озаряващи серуми. Сред най-подобаващите от тях е серумът с витамин С. Той е доста мощен антиоксидант, който подтиква синтеза на колаген, даващ младост и прохлада на кожата. Серумите с витамин С имат противовъзпалителен резултат и подтикват бързото обновяване на кожните кафези.Хайлайтър

Ежедневната грижа за кожата без грим може да включва използването на хайлайтър. Може да се изненадате, че той може да работи по-добре за кожата ви от козметичните артикули и грима. Гримьорът на звездите Моника Бландер поучава пред prevention.com да избирате розови и по-свежи нюанси пред блестящите такива, тъй като те имат по-натурален тип и придават на кожата лъчезарен резултат.

Охлаждане

Ако лицето ви се зачервява или се показват петна, тъмни кръгове под и към очите, можете да се преборите с тези отрицателни резултати, като употребявате охлаждането, като терапия за кожата и стимулация на кръвообращението. Използвайте охладена във фризер лъжица, с която да третирате засегнатата зона да вземем за пример към очите. Охлаждането подтиква кръвообращението в кожните кафези, като по този метод спомага за премахването на изтощения тип на кожата, тъмните кръгове, подпухналостта. Масажирайте за няколко минути с кубче лед, увито в мека памучна забрадка. Това също оказва помощ за озаряването на кожата и по-сияйния ѝ тип.Масаж

Масажирането на лицето е различен положителен способ да подобрите циркулацията на кръвта в кожата на лицето и да извършите достигането на питателните субстанции от кръвта по-просто. Масажирането на лицето подтиква стегнатия тип на кожата, озарява текстурата и тена, понижава пигментацията и бръчките. Можете да съчетаете използването на серум с масажни движения. Използвайте пръстите си или масажен ролер, с който да втриете серума в кожата за по-положително асимилиране.

Източник: az-jenata.bg