Изисканият политически език и размяната на джентълменски писма на фона

...
Изисканият политически език и размяната на джентълменски писма на фона
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Какво джентълменско може да има в ситуацията на Дивия Запад?

Изисканият политически език и размяната на кавалерски писма на фона на разпадането на държавността е тип затваряне на очите за това, което се случва в страната. Това сподели политологът проф. Анна Кръстева в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ .

" Какво джентълменско може да има в обстановката на Дивия Запад? “, зададе въпрос тя и добави, че българската политическа сцена през днешния ден най-добре се реферира към преодоляването на Дивия Запад с потреблението на разнообразни способи, както финансови, стопански, политически, по този начин и символни и правни за преодоляването на от ден на ден богатства.

Точно за това ПП-ДБ съгласно нея би трябвало да бъде да се извърнат към все по-намаляващите се гласоподаватели, а не да разменят кавалерски дискурсивни риторични престрелки с Бойко Борисов. " И едните, и другите в края на краищата не се държат като джентълмени. “

Според политолога в българското общество към този момент има три разграничителни линии: тематиката за евроатлантическата ориентировка на България, отношението към корупцията, а третата разграничителна линия е разпадането на държавността. Според нея и двете партии би трябвало ясно да обяснят на своите гласоподаватели какво мислят за това, което се случва: по какъв начин може да се открадне партия, по какъв начин може несанкционирано да се открадне банка, по какъв начин може правосъдната система да е напълно подчинена не на правото, не на закона, а на един човек или основни детайли в правосъдната система. “

Приоритетна задача пред елитите през днешния ден съгласно нея е да не се разреши разпадането на страната. " Ясният приоритет на тези, които желаят да поемат държавното кормило, би трябвало да бъде държавността в България – тя би трябвало да бъде избавена от този разпад, от това безусловно на наклон, по което стремглаво се върви, “ безапелационна е проф. Анна Кръстева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР