Изискаха спешни отговори по кредита и проекта от кмета на

...
Изискаха спешни отговори по кредита и проекта от кмета на
Коментари Харесай

Прецедент! Окръжна прокуратура се самосезира за намерението на община Благоевград да вземе кредит от 29 170 000 за проекта ,,Scapto Therme Aqua Park Bachinovo“ 

Изискаха незабавни отговори по заема и плана от кмета на града Илко Стоянов

Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира във връзка изявления в медии по отношение на идно вдишване на дълготраен общински дълг от Община Благоевград за капиталово желание,, Scapto Therme Aqua Park Bachinovo “.

Информация за плана е оповестена на интернет страницата на Община Благоевград. Отправена е покана за осъществяване на публичното му разискване. Размерът на дълга за осъществяване на плана е избран на 29 170 000 лв., със период на прилагане и издължаване до 240 месеца.

Посочени са източници за обслужване на дълга - сегашни и бъдещи парични вземания, представляващи лични доходи на Община Благоевград. Съобщава се за разделянето на капиталовото желание на две етапи, като предлагането за вдишване на дълг за първата от тях е за 17 784 538 лв..

В общественото пространство са изразени спорни отзиви за капиталовия план, включващ саниране и възобновяване на зелена паркова зона в поречието на река Бистрица, ремонт на аквапарк, създаване на зони за отдих и нови паркинги и други действия.

Във връзка със самосезирането Окръжна прокуратура – Благоевград е изискала от кмета на Община Благоевград даване на информацията по отношение на непогасените отговорности към 31. 12. 2021 година, с оглед обществено изнесени по-рано данни за тежкото финансово състояние на Община Благоевград. Следва да бъде приложена и аргументация на плана, бизнес проект и план-сметка с отчитане на съответната икономическа и демографска обстановка в Общината.

Към кмета е насочен въпрос дали е обсъждано осъществяване на локален референдум по отношение на нуждата от осъществяване на капиталово желание,, Scapto Therme Aqua Park Bachinovo “ и обвързваното с него вдишване на дълготраен общински дълг.

Окръжна прокуратура – Благоевград чака да получи отговори на поставените въпроси до 01. 02. 2022 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР