Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е абсолютно

...
Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е абсолютно
Коментари Харесай

Хвърляш фас в Гърция – глоба 5000 евро

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е безусловно неразрешено, защото може да провокира пожар, припомнят от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) по отношение на идните пътувания на български жители до прилежащата страна.

Основната санкция за това нарушаване е 200 евро, само че Наредбата за противопожарната защита планува ескалиращи санкции според от зоната, в която се прави нарушаването или в случай че то се прави редовно. В последните случаи санкцията може да доближи до 5000 евро.

Тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално неразрешено в Република Гърция, само че в редица случаи, заради риск от злополуки и други съображения, то се санкционира от закона с огромни санкции, припомнят от Ситуационния център на Министерство на външните работи.

В наличието на дете под 12-годишна възраст тютюнопушенето по време на шофиране в Гърция е безусловно неразрешено. Съгласно Закона срещу тютюнопушенето, пушенето и потреблението на тютюневи произведения са изцяло неразрешени във всички коли, частни или публични, когато в тях пътуват малолетни лица на възраст под 12 години.

Глобата за тютюнопушене в наличието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в публичен – 3000 евро, като по едно и също време с това се лишава и свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство за период от един месец. Важно е да се означи също, че шофьорската брошура се лишава и когато нарушаването е осъществено от различен пълновръстен пасажер в автомобила.

Трафикът на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Кулата “ рано тази заран бе натоварен за товарни коли и в двете направления, оповестиха на интернет страницата си от „ Гранична полиция “ към Министерство на вътрешните работи. През взаимните гранични пунктове „ Златоград “/ „ Термес “ и „ Ивайловград “/„ Кипринос “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР