Изходният код на тол системата може да бъде възстановен, но

...
Изходният код на тол системата може да бъде възстановен, но
Коментари Харесай

Шишков за тол системата: Липсващият код може да се възстанови, но държавата е заложник на договора

" Изходният код на тол системата може да бъде възобновен, само че главният проблем не е той, а подписаният контракт ", сподели пред някогашният районен министър Иван Шишков.

Договорът е подписан през 2018 година и е по този начин изработен, че тол системата се ръководи главно от частна компания, а страната е пленник, уточни той.

" По времето на първите два служебни кабинета констатирахме проблемите с контракта, както и че е съвсем невероятно юридически той да се скапе. Дано сегашният постоянен кабинет направи равномерен преход, тъй че всички данни от частната компания да се трансферират към страната ".

Иван Шишков напомни, че част от градежите за свързване на тол камерите са противозаконни.

" Когато нещо е нерегламентирано, следва въпросът дали има злоупотреби и нормално постоянно се намират проблеми. Държавата е строила нелегално, без значение, че е имало преписка сред тогавашния зам.-министър и ДНСК за това какви документи са нужни, с цел да станат градежите законни ".

Шишков сподели още, че вероятността да се кандидатира за кмет на София е все по-малка - по думите му, поради отношението на политиците към специалистите:

" Аз в случай че се кандидатирам като самостоятелен претендент, не мога да имам група общински съветници. При състояние, че от 2002 година съм работил като основен проектант в два региона в Столична община и разбирам доста ясно правилото на ръководство на общината. Просто да бъдеш кмет е безусловно безсмислено. Възможността за градска коалиция също е съвсем изцяло унищожена ".

Бившият районен министър разяснява и проблемите с автомагистралите. Обясни, че служебните кабинети са свършили това, за което имат опция, а въпросите за изчезналия асфалт би трябвало да се зададат на прокуратурата, защото материалите са дадени там. Заяви, че автомагистралите са строени на сляпо. По мотив идните нови инспекции на настилките, сподели:

" Стана разнобой в говоренето - сегашният министър Цеков споделя, че взима проби на автомагистрали в гаранция. Аз не споделям, че сме взимали проби на автомагистрали в гаранция, а споделих, че сме взимали проби от автомагистрали във очевидно неприятно положение, които се нуждаят от ремонт ".

По думите на Шишков една от виновните за " раздаването на пари " за автомагистрала " Хемус " е сегашната заместник-министърка на районното развиване Веселина Терзийска, която е била основен секретар на Министерство на регионалното развитие по времето на министъра от последния кабинет на ГЕРБ - Николай Нанков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР