Изходът от конфликта в Украйна ще бъде решен през следващите

...
Изходът от конфликта в Украйна ще бъде решен през следващите
Коментари Харесай

Борел: Изходът от конфликта в Украйна ще бъде решен през следващите месеци

Изходът от спора в Украйна ще бъде решен през идващите месеци. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел след среща във Вашингтон.

Борел насочи слушателите си към мненията на голям брой анализатори, които предвиждат огромна съветска атака това лято, вследствие на която към този момент няма да има значение кой ще завоюва изборите в Съединени американски щати.

Както написа Sky News, призовавайки за продължение на поддръжката за Украйна на фона на подозрения по отношение на продължаването на американската военна помощ за Киев, Борел акцентира пред кореспонденти, че Украйна не може да чака резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

„ Американската и европейската помощ за Украйна не трябва да се бавят повече. Каквото би трябвало да се направи, би трябвало да се направи бързо “, добави той.

Борел срещна и с американския държавен секретар Антъни Блинкен.

От думите на висшия представител на Европейски Съюз стана ясно, че Киев не може да чака до изборите в Съединените щати, които са през ноември.

Кой е Борел

Жозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа партия.

Роден е на 24 април 1947 година в Побла де Сегур в Каталония в фамилията на хлебар. През 1969 година приключва авиоинженерство в Мадридския политехнически университет, след което преподава математика в Мадридския университет, където пази докторат по стопанска система. От ранна възраст се включва в локалната политика, след 1982 година заема висши постове във финансовото министерство, от 1986 година е народен представител, а от 2004 до 2009 година е евродепутат. През 1991 – 1996 година е министър на превоза, през 2004 – 2009 година – ръководител на Европейския парламент, а през 2018 – 2019 година е външен министър на Испания. От 1 декември 2019 година е заместник-председател на Европейската комисия и висш представител по външните работи на Европейския съюз в Комисията „ Фон дер Лайен “.

Източник – Sky News /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР