Изходът от голямата битка за управлението на София ще бъде

...
Изходът от голямата битка за управлението на София ще бъде
Коментари Харесай

Политологът Б. Попиванов: Балотажът Фандъкова – Манолова е неизбежен

Изходът от огромната борба за ръководството на София ще бъде решен на балотаж с присъединяване на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Това сподели за Радио „ Фокус “ политологът Борис Попиванов.
Според него левицата ще поддържа сегашния омбудсман за кметската позиция още на първия тур.

„ Необходимостта на Българска социалистическа партия да покаже, че не просто се закача към някакви самостоятелни претенденти, а че действително има своите фрагменти, които имат история с левицата, ще докара до доста по-ранна и относително ясна, безапелационна поддръжка “, споделя Попиванов.

Това съгласно анализатора е обвързвано и с мотивацията на гласоподавателите на социалистите в столицата и на други места в страната.

„ Според мен под една или друга форма поддръжката на Българска социалистическа партия за Манолова ще бъде забележима още преди първия тур. Всъщност левицата не би имала и кого различен да поддържа. Това е картата, на която може да се заложи и има не дребен късмет да успее “, изясни Борис Попиванов.

Той сподели още, че Мая Манолова би се справила и без поддръжката на Българска социалистическа партия: „ Защото все още фигурата й е задоволително мощна “.

По думите му тя не желае да наподобява просто като партиен претендент, а желае да потърси по-широка поддръжка.

„ От своя страна претендентът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова желае да покаже, че тя самата е съумяла да въплъти смяна “, добави политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР