Изход от кризата засега не се вижда Нито една парламентарна

...
Изход от кризата засега не се вижда Нито една парламентарна
Коментари Харесай

Никой не уважи поканата на ПП за публични преговори за председател на парламента

Изход от рецесията към този момент не се вижда

Нито една парламентарна групировка не откликна на на „ Продължаваме промяната “ (ПП) за обществени и открити договаряния в лидерски формат в зала „ Запад “ на Народното събрание (НС).

Тя бе планувана да стартира в 12 ч. Разговорите трябваше да са за рецесията, обвързвана с невъзможността да се избере ръководител на Народното събрание.

В един миг в зала " Запад " демонстративно се завъртяха единствено Даниел Митов и Румен Христов от ГЕРБ-СДС , с цел да обяснят пред репортерите, че очевидно никой не е почел предлагането на Политическа партия. В този миг в залата обаче влязоха съпредседателите на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев и Кирил Петков. Митов и Христов пък се изнесоха.

Василев и Петков дадоха спонтанен брифинг пред медиите , на който обясниха, че не се усещат в изолираност. 

„ Фактът, че през днешния ден нашите сътрудници не са тук, се надявам да е просто преосмисляне на нашето предложение , тъй като това, което се видя е ясно – подмолните сделки не докарват нищо. Лозунги от трибуната – също. Не можем да вършим едно и също нещо и да чакаме друг резултат “, сподели Кирил Петков.

Асен Василев също настоя обществен спор въпреки всичко да се състои. Според него вид за излаз е партиите да повдигнат претенденти за ръководител на Народно събрание от други обединения. 

Свиканият Председателски съвет в Народно събрание към този момент, наподобява, също не дава резултат . А без избор на ръководител на Народното събрание, той няма по какъв начин да проработи. Така излаз от рецесията към този момент не се вижда. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР