Изгубени в преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ се оказаха министрите

...
Изгубени в преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ се оказаха министрите
Коментари Харесай

Проектоминистрите объркани: При споразумение ще видим кой остава

Изгубени в договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ се оказаха министрите в държавното управление. Повечето ще чакат съглашение сред двете партии, с цел да видят ще има ли в последна сметка ротация и какъв ще е кабинетът. Други изрично отхвърлят да разясняват каквото и да било на този стадий.

Всичко е ужасно комплицирано. Нищо не мога да кажа. За мен е ясно – няма да остана, заключи пред публицисти след края на държавното съвещание здравният министър проф. Христо Хинков.

Министърът на културата Кръстю Кръстев пък изясни, че не е подал декларация, че няма да взе участие в кабинета на Мария Габриел след възможната ротация. Той сподели, че би останал на работа, тъй като “има още какво да се прави в културата ”.

Един от огромните кавги импровизирано се завъртя към министъра на защитата Тодор Тагарев. Според осведомени, от ПП-ДБ не отстъпват от него като министър, само че ГЕРБ желаят той да бъде заменен от сегашния началник на комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев. Последното бе записано и в проектокабинета, който Мария Габриел показа пред президента Румен Радев, и за който ПП-ДБ настояват, че не се одобрявали.

Академик Денков сподели доста ясно през вчерашния ден – изобщо името ми не е коментирано в процеса на договарянията, сподели през днешния ден Тагарев. Той изясни, че приема “нормално “ концепцията да бъде заменен от Гаджев, тъй като въпреки всичко е бил ”2-3 мандата ръководител на комисията по защита ”.

Ако има съглашение сред двете политически сили, несъмнено, бих останал да работя за българския спорт, бе коментарът на отрасловия министър Димитър Илиев.

“Това е Министерски съвет. Ние работим прецизно по програмата си и не се занимаваме с политически въпроси ”, отвърна министърът на екологията Юлиан Попов на въпросите разисква ли се дали да продължат договарянията. На негово място в кабинета Габриел предложи да застане Ивелина Василева, която бе на този пост и във втория кабинет на Бойко Борисов.

Категоричен отвод да дават отговор на публицистите дадоха обаче транспортният министър Георги Гвоздейков, министърката на туризма Зарица Динкова, на стопанската система – Богдан Богданов и правосъдният – Атанас Славов.

Малко над час преди съвещанието да завърши пък в Министерския съвет дойде съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Той също изрично отхвърли да дава отговор на въпроси и на излизане от държавната постройка даже заобиколи публицистите през един от неофициалните изходи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР