Изгубен портрет на Чарлз Дикенс за пръв път ще бъде

...
Изгубен портрет на Чарлз Дикенс за пръв път ще бъде
Коментари Харесай

Изгубен портрет на Чарлз Дикенс ще бъде представен в изложба

Изгубен портрет на Чарлз Дикенс за пръв път ще бъде показан в галерия, съобщи "Ройтерс ". Музеят "Чарлз Дикенс " в Лондон е купил от частен колекционер движимости, принадлежали на писателя от Викторианската ера.

Сред тях е портрет на писателя, нарисуван с креда и пастели от Самюъл Лорънс. Известна е литография на въпросния портрет. Смяташе се обаче, че той е загубен. Портретът евентуално е нарисуван през 1837 година, допълниха от музея. Колекцията включва също написан на ръка фрагмент от романа "Дейвид Копърфийлд " и истински рисунки на илюстратора Джордж Круикшанк.

Малко преди този момент в музея "Чарлз Дикенс " бяха показани негови писма, които в никакъв случай преди този момент не са били оповестени, заяви Би Би Си. Двайсет и петте писма на Дикенс хвърлят светлина върху неговия креативен развой и дават отговор на въпроса за какво той си е извоювал славата на един от най-големите прозаици на 19 век. Писмата свидетелстват за удивителната дарба на романиста да работи във всякаква конюнктура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР