Изгубен е контакт с туристически кораб с 26 души на

...
Изгубен е контакт с туристически кораб с 26 души на
Коментари Харесай

Изгубен е контакт с туристически кораб с 26 души на борда край бреговете на Япония

Изгубен е контакт с туристически транспортен съд с 26 души на борда, в това число две деца, откакто той съобщил, че се цялостни с вода край източната част на японския остров Хокайдо, съобщи Киодо, базирайки се на японската брегова защита, заяви Българска телеграфна агенция.

Към мястото са били са изпратени хеликоптер и патрулни кораби за осъществяване на избавителни действия. Бреговата защита заяви, че към 05:30 часа локално време към момента не е била разкрила кораба или пасажерите и екипажа. Преди да бъде загубен контакт с него корабът е съобщил, че се е наклонил на 30 градуса.

Местният риболовен кооператив заяви, че в региона към обяд е имало мощен вятър и високо неспокойствие. Рибарските лодки са се върнали в пристанището поради неприятното време.

Полуостровът, край който е плавал корабът, се намира в североизточната част на най-северния от четирите съществени японски острова, Хокайдо и е известна дестинация за наблюдение на плаващ лед. От 2005 година е разгласен за обект на международното естествено завещание. По информация от уеб страницата на компанията оператор на кораба той може да транспортира до 65 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР