Изгрев на върха на планината Апо - Авторско право TPB –

...
Изгрев на върха на планината Апо
- Авторско право TPB –
Коментари Харесай

Изпитайте тръпката: Задължителни приключенски дейности във Филипините

 Изгрев на върха на планината Апо Изгрев на върха на планината Апо - Авторско право TPB – Снимка: Rhonson Ng •  Актуализирано: 13/10/2023 - 11:49 ч

Филипините може да са известни със своите плажове и първокласни курорти, само че в страна, гъмжаща от диви реки, извисяващи се върхове и някои от най-разнообразните морски жители на планетата, търсачите на мощни чувства не би трябвало да отместват взор. От гмуркане по отвесни стени в отдалечени атоли до каньонинг в Себу, тези действия навън от сушата до морето ще ви накарат да жадувате за премеждие във Филипините тази зима.

1. Summit Mount Apo, покривът на Филипините

На 2954 метра над южния филипински остров Минданао се намира връх Apo, най-високият връх в страната. Мястото с повърхност от 64 000 хектара е дом на някои от най-редките растителни и скотски типове на Филипините, в това число филипински орел, филипински дългоопашат макак и орхидеята waling-waling. Има няколко пътеки с друга дължина и компликация до върха, от мудни кръгови обиколки през езерото Venado във формата на елен до стръмните, скалисти бъркотии и острите като бръснач ръбове на скалите на пътеките Tamayong и Kapatagan. Който и маршрут да поемете, няма да останете разочаровани от пейзажа тук: димящи гейзери, скрити водопади и – когато изтощените ви крайници имат потребност от отмора – естествени горещи извори ви чакат.

Кога би трябвало да посещаване?

Връх Апо може да се изкачи когато и да е на годината, само че най-хубавото време за посещаване е сред март и май за по-малък късмет за пороен дъжд и кални пътеки.

< h2> 2. Изживейте рифовете Tubbataha Reefs на „ лодка за гмуркане “

Сгушен сред района Visayan и остров Палаван, естественият парк Tubbataha Reefs е най-голямата предпазена морска зона на Филипините – и една от най-хубавите места за гмуркане в света петна. Паркът разполага с хиляди хектари цветни рифови равнини, кристално чисти лагуни и отвесни стени, спускащи се до над 100 метра дълбочина, подводен парадайс, където повече от 600 морски типа, в това число акули, делфини, китове, манти и костенурки, назовават ​​дом. Отдалеченото местонахождение на Tubbataha – най-близкото пристанище е на към 10 часа път и няма хотели – значи, че гмуркачите могат да се насладят на рифовете единствено на „ лодка за гмуркане с жив ръб “, универсална, особено издигната лодка за гмуркане, където гмуркачите могат да прекарат няколко дни в морето.

Кога би трябвало да посетя?

Сезонът за гмуркане в Tubbataha Reefs е от средата на март доникъде на юни, когато преваляванията е ниска и видимостта на водата е към 30 до 45 метра.

3. Каньонирайте тюркоазените водопади на Себу

Водопадът Кавасан – тристепенен водопад на югозападния бряг на остров Себу – е едно от най-известните естествени чудеса на Филипините и е елементарно да разберете за какво: Gatorade-синьо водата се втурва през дълбоки речни каньони, заобиколени от джунгла, падайки зрелищно в поредност от естествени плувни басейни с плаващи бамбукови понтони. Можете да се разноските по буйните стени на каньона или да се потопите релаксиращо в сините басейни, само че по-приключенският метод да разгледате Кавасан е полудневна обиколка с каньонинг. Съчетание от туризъм, скално катерене, рапел и скокове от скали, каньонингът в Себу ви води от най-високото равнище на водопадите Кавасан до по-ниските басейни посредством въжени люлки, естествени водни пързалки и 30-футови скокове от канара.

Кога би трябвало да посетя?

За да видите водопада Кавасан в най-впечатляващия му тип, посетете го през дъждовния сезон (юни до ноември), когато равнищата на водата са най-високи и водопадите са най-мощни.

4. Бял воден сал по могъщата река Кагаян

Река Кагаян – разпростряла се на 505 километра от североизточната част на остров Лусон през провинциите Нуева Вискайя, Куирино, Изабела и Кагаян – е най-дългата и най-голямата река по воден размер във Филипините. По време на дъждовния сезон, могъщият Cagayan се издува и бушува с бързеи от клас II-V, което го прави идеалната площадка за рафтинг завършения. Повечето рафтинг турове по река Кагаян потеглят от Северен Минданао в Кагаян де Оро – академични град с процъфтяваща сцена за улична храна – и не престават до пет часа. За в допълнение време във водата останете още няколко дни за известните обиколки с каяк и зиплайн на Кагаян де Оро.

Кога би трябвало да посетя?

Сезонът за рафтинг по бели води на река Кагаян продължава от юли до декември, когато увеличените превалявания основават съвършените условия за необикновен рафтинг и каяк.

Партньорско наличие, показано от „ Партньорско наличие, показано от “ се употребява за изложение на наличие на марката, което е платено и следено от рекламодателя, а не от публицистичния екип на Euronews. Това наличие се създава от търговски отдели и не включва публицистичния личен състав на Euronews или новинарски публицисти. Финансиращият сътрудник има надзор върху тематиките, наличието и окончателното утвърждение в съдействие с комерсиалния индустриален отдел на Euronews. ТУРИЗЪМ ПЪТУВАНЕ ФИЛИПИНИ
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР