Изграждат и Спешен медицински център, Общинският съвет предостави терен на

...
Изграждат и Спешен медицински център, Общинският съвет предостави терен на
Коментари Харесай

Затварят цикъла с ремонтите на детските градини в Карнобат, преобразяват и последната – „Славейче“

Изграждат и Спешен медицински център, Общинският съвет даде терен на Министерството на здравеопазването

Въпреки всички провокации, основани от рецесиите през последните години, в  Карнобат продължава да работи за обновяването на общината. Съвсем скоро стартира ремонт на детската градина „ Славейче “ – последната неремонтирана забавачница в града. Така ще бъде затворен цикълът на ремонтите по обновяването на просветителната инфраструктура за най-малките поданици на общината. Обществената поръчка за избор на реализатор е завършила и напълно скоро следва да бъде подписан договорът. Новината заяви кметът на общината Георги Димитров след днешната сесия на Общинския съвет. 

Междувременно локалният парламент гласоподава основаване на безплатно право на градеж на Министерството на здравеопазването за създаване на филиал на Център за незабавна здравна помощ. Той ще се намира в двора на МБАЛ-Карнобат. Строителството към този момент е почнало, сподели инспекция на Флагман.бг. 

„ Ние предоставихме мястото, разчистихме терена, спомагаме, както можем “, сподели Георги Димитров. 

Другите планове, по които Общината работи, са обновяването на междублоково пространство, което се намира в региона на общинския пазар. Очаква се строителните действия да приключат месец преди крайния период, който е 30 септември. 
 Ремонтните действия на междублоковото пространство в региона на пазара ще приключат преди планувания срок
„ Много зависи от време, тъй като целият обект е навън. Продължаваме с проектирането и на други междублокови пространства “, заяви още кметът.  

Продължава реконструкцията и по постройката на киното. Строителите са завършили с покривната част, сега се работи в постройката. А когато времето разрешава, ще се санира красивото здание. 

Общината събира и плановите оферти за саниране на жилищни здания. 30 май е срокът, до когато би трябвало те да бъдат показани. 

Кметът Георги Димитров разяснява и усложнената политическа конюнктура в страната и по какъв начин неналичието на бюджет затруднява работата на администрацията у нас. 
 Ремонтът на киното в центъра напредва
„ Принудени сме да се съобразяваме с 1/12 от заплащанията от миналата година. Това усложнява работата, тъй като се подписват контракти за разсрочено заплащане. На процедура удължаването на бюджета значи миналогодишни политики. В локалната власт политиките не съответстват напълно с тези на централно равнище. Мандатите на Народното събрание се разминават с тези на локалните общински препоръки и кметския. В края на мандата на този Общински съвет и моя, имаме опция да засилим чисто политическата си активност, само че неналичието на бюджет ни лимитира. При нас не е напълно по този начин, тъй като една огромна част от дейностите са планувани и играни на публични поръчки от предходната година и на процедура се явяват преходни планове. Другите са по европейски и национални стратегии – да вземем за пример последната градина, която ще реновираме. На трето място са европейските планове, които се играят с други бенефициенти и ние сме единствено сътрудници. Такива са водният цикъл и построяването на Центъра за незабавна здравна помощ. Това са услуги, които касаят популацията в нашата община. Формално обаче дейностите не са по-малко от тези, които изпълнявахме предходната година. Става въпрос за инфраструктурните планове. Имаме обезпечена работа и за лятото. Надяваме се да има държавно управление, само че съдейки от това, което се случва в Парламента, мисля, че до края на годината хората ще вървят още 2 пъти до урните – веднъж в ексклузивен избор за народни представители и още веднъж за кмет и локален парламент “, разяснява Георги Димитров. 
 На сесията на ОбС-Карнобат през днешния ден съветниците гласоподаваха учредяването на безплатно право на градеж на терена до болничното заведение за построяването на Спешния център
Той означи, че последните четири години са били извънредно сложни зараду наслагването на рецесиите – здравната, икономическата, в този момент политическата, което пък дава отражение на работата на общините. 

„ Кризите сътвориха съществени проблеми, само че оцеляхме. Това дава вяра да гледаме с оптимизъм към бъдещето. Мисля, че успяхме да се оправим добре. Изключение е може би това, че коронавирус остави тежки последици, разделихме се с живи хора, следствията след боледуването се усещат и в този момент. Имахме редица забавени планове във връзка с инфраструктурата. Културният живот замря и едвам в този момент се отприщи още веднъж. Празникът на града м.г. беше след коронавирус и видяхме стълпотворението. Но близо 2 години бяха изгубено време “, сподели Димитров. 
 Изграждането на Спешния център към този момент е почнал, той ще дава отговор на всички модерни стандарти
Той разяснява и локалния избор наесен, само че не даде безапелационен отговор дали ще се кандидатира за нов мандат. 

„ Доколкото проследявам медиите – никой от кметовете още не е удостоверил дали отново ще се кандидатира. Това е по този начин, тъй като всички гледаме да си вършим работата. Аз съм определен като самостоятелен и не завися от мнението на партиите. Като изкараш няколко мандата, единствената упоритост, която можеш да имаш, е да оставиш нещо след себе си и да не допуснеш да те смъкват със същия възторг, с който хората са те избрали. Изборите са оценка за свършена работа. Моят отговор е като на другите кметове – ще забележим. Мнението на хората е най-важното. Трябва да усетиш настройките на хората. Ако схванеш, че не те желаят, по-добре си тръгвай. Рано е да ви кажа. Има още няколко месеца “, приключи кметът на Карнобат.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР