Изграждат директни високоскоростни канали за обмен на данни. Облачните платформи

...
Изграждат директни високоскоростни канали за обмен на данни. Облачните платформи
Коментари Харесай

Microsoft и Oracle интегрират облачните си платформи

Изграждат директни високоскоростни канали за продан на данни.
Облачните платформи Microsoft Azure и Oracle Cloud ще имат директна връзка между тях (илюстрация: Oracle)
Две от водещите софтуерни корпорации, Microsoft и Oracle, подписаха съглашение, което планува взаимна интеграция на облачни платформи, гласи формалното известие.
Компаниите възнамеряват да осъществят взаимна връзка на системите Microsoft Azure и Oracle Cloud. За задачата ще бъдат построени директни високоскоростни канали за продан на данни.
Очаква се вследствие на партньорството клиентите на Microsoft и Oracle да получат нови благоприятни условия за организация на бизнес услугите си. Oracle E-Business Suite ще може да се употребява на база Azure. Потребителите на Azure ще получат пряк достъп до услуги за разбор на основата на облачните бази данни на Oracle.
Облачните услуги стават все по-популярни. По данни на IDC, международният пазар на обществени клауд услуги възлиза на $170 милиарда през 2018 година, като се чака през актуалната година да нарасне с 23,8% до $200 милиарда
Търсенето на облачни услуги ще продължи да пораства в околните години. Използването на клауд платформи води до понижаване на разноските за ИТ инфраструктура. Освен това отпада нуждата от наемане на експерти за обслужване на техниката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР