„Изграждащият се гранично контролно-пропускателен пункт „Рудозем-Ксанти“ е от изключително значение

...
„Изграждащият се гранично контролно-пропускателен пункт „Рудозем-Ксанти“ е от изключително значение
Коментари Харесай

Служебният премиер: ГКПП Рудозем-Ксанти може да бъде завършен до края на 2021 г., важен е за България и Гърция

„ Изграждащият се гранично контролно-пропускателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ е от извънредно значение за развиването на стопанската система и туризма на България и Гърция “. Това съобщи министър-председателят Стефан Янев, който прегледа на място строителните работи на обекта. Премиерът очерта вероятността Граничен контролно-пропусквателен пункт на границата с Гърция да бъде приключен до края на годината. По този метод ще бъде омекотен трафикът на коли към нашата съседка.

Изграждащият се гранично контролно-пропускателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ е от извънредно значение за развиването на стопанската система и туризма на България и Гърция



Премиерът Янев акцентира, че отварянето на граничния пункт ще благоприятства развиването на района и ще увеличи трансграничното съдействие в посока увеличение на обмена на хора и търговия. По отношение на готовността от гръцка страна министър председателят съобщи, че ще бъдат извършени нужните диалози на междудържавно равнище, защото отварянето на този пункт е извънредно значимо и за България, и за Гърция.

Министър-председателят посочи и значимостта на построената инфраструктура. „ Всичко е направено добре – 4 ленти във всяка посока, 2 ленти за коли, 1 лента за тежък трафик, 1 лента за рейсове. Освен административната постройка, има и постройка за медицинските органи, които ще могат да ревизират влизащите от посока Гърция “, означи Стефан Янев.

В отговор на журналистическо питане дали с избрания от предходната година бюджет на АПИ е обезпечено строителството на огромни инфраструктурни планове министър председателят Стефан Янев разяснява, че в бранша има голям проблем, защото се постанова компаниите да влагат лични средства. „ Бюджетът на Агенция „ Пътна инфраструктура “, заложен в Закона за държавния бюджет за 2021 година, е 382 милиона лв., а в това време са заложени поръчки за над 2 милиарда лв. “, разяснява Янев. Министър-председателят подсети, че държавното управление е предложило изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г и добави, че окончателните промени в бюджета ще бъдат взети след полемика в Народното събрание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР