Изграждащите се ГКПП Рудозем-Ксанти, подходен път към пункта и инфраструктура

...
Изграждащите се ГКПП Рудозем-Ксанти, подходен път към пункта и инфраструктура
Коментари Харесай

Новият ГКПП Рудозем-Ксанти готов до края на юни

Изграждащите се Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти, подходен път към пункта и инфраструктура се възнамерява да бъдат приключени до края на юни, оповестиха от Областната администрация в Смолян.

Всички фотоси

Според регионалния шеф Недялко Славов финансирането за обекта " Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти и подходен път " е напълно обезпечено и не следва да има терзания към неговото довеждане докрай. Обектът към този момент е построен над 80 % .

 Снимка: Областна администрация Смолян

За финансиране на строителството на бъдещия граничен пункт и пътя на българска територия са обезпечени 3 млн. лева по Програмата за трансгранично съдействие " Гърция-България 2014-2020 ". Останалите средства до общия размер от 18 млн. лева са от държавния бюджет и са налични по сметките на Областната администрация, която е възложител на плана.

По строителството на пункта ГКПП-Рудозем, инфраструктурата и подходния път е реализиран забележителен прогрес, осведоми пресслужбата.

 Снимка: Областна администрация Смолян

Проектът включва два подобекта - Граничен контролно-пропусквателен пункт и подходен път, ситуирани на 76 дка повърхност:

- 33 дка - територия за създаване на подходния път в сектор от км.134+000 до км. 134+660 т.с. до начало на площадката за Граничен контролно-пропусквателен пункт на Път II-86 и създаване на паркинг с повърхност 2400 кв.м.;

- 37 дка за площадка на Граничен контролно-пропусквателен пункт, със междинни размери 370х100 м. (в това число подходния Път II-86 до пресечната точка с Р. Гърция при км. 135+066);

- 6 дка площадка за допълващи действия и техническа инфраструктура.

 Снимка: Областна администрация Смолян

В зоната на самия пункт трасето е по четири ленти за придвижване в двете направления, като 2 ленти са за леки автомобли и по една за тежкотоварни коли и рейсове. Изгражда се двуетажна административна постройка с разгърната повърхност 890 кв. м, в която ще се обитават екипите на " Гранична полиция " и " Митници ".

 Снимка: Областна администрация Смолян

Проектът включва двойни кабини за гръцки и български чиновници, за митнически надзор и за пропуск. Предвидени са осови автомобилни везни в лентите за тежкотоварен трафик, зона за здравен надзор с лекарски кабинет и изолатор, паркинг за гръцките чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР