Изграждането на успешен профил в социалните мрежи е цел номер

...
Изграждането на успешен профил в социалните мрежи е цел номер
Коментари Харесай

Аида Бурнучян: Как се прави успешен Instagram профил и как се работи с инфлуенсъри

Изграждането на сполучлив профил в обществените мрежи е цел номер едно на от ден на ден хора в наши дни. Как обаче да го реализираме и елементарно ли се става инфлуенсър? На посетители на Jenite.bg беше PR и маркетнг специалистът Аида Бурнучян, която изрази своя професионален взор върху работата със обществени мрежи и инфлуенсъри. Какъв би трябвало да бъде нашият метод в тази сфера и продава ли абсурдът, вижте в идващите редове!

Здравей, Аида! Как се насочи към тази сфера?

Занимавам се с маркетинг и PR. Съвсем инцидентно започнах да работя за Да!България. Аз съм техен симпатизант от доста време. Ивайло Милчев ме предложения да стана част от екипа му, който познавам от Дарик радио. Той знаеше, че имам опит в медиите. Малко се уплаших, тъй като до тогава не се бях занимавала с политически PR и все ден узнавам по нещо ново.

Какво научи в медиите, което прилагаш в този момент в PR?

Започнах като стажант утринния блок на Нова. Това, което е общо сред двете специалности е, че се намират в областта на връзките. Начинът, по който споделяме с хората е най-съществен. Това е едно от нещата, кето съм взела от малкия екран и ми е дало позитиви в работата като PR.

Разкажи ни повече за работата с инфлунсърите?

Ако един инфлуенсър дава всичко от себе си и подхожда професионално, това му лишава време, тъкмо колкото един естествен работен ден, в случай че не и повече. Всичко е обвързвано с хрумвания, писане, фотоси, обработка.

Как да подберем верния инфлуенсър по отношение на продукта ни без да се получава разминаване?

Всеки от време на време прави неточности, в това число и аз. Случвало ми се е да работя с инфлуенсър с над 100 хиляди почитатели - тя е резултатна, само че единствено за това, което тя показва. Тогава бяхме създали акция с 15 инфлуенсъри и се оказа, че две от тях, бяха с доста по-малко почитатели, само че дадоха доста по-добри резултати от останалите.

Грешно ли е да смесваме тематиките от време в точния момент? Например имаме профил с устременост пътешествия, само че желаеме да споделим и рецепта, прическа.

Не е неприятно, стига наличието да не се размие прекалено много. Можем да прибавяме някои разнообразни детайли, само че да не прекаляваме.

Кои са грешките, които позволяват огромните марки при работата си с инфлуенсъри, какви са отличителните черти на сполучливия профил в Instagram и има ли място Бойко Борисов в TikTok вижте в нашето ново видео?

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР