Изграждането на участъка от път Е-79 между Видин и пътен

...
Изграждането на участъка от път Е-79 между Видин и пътен
Коментари Харесай

Започва работата по цялото трасе Видин - пътен възел Макреш

Изграждането на сектора от път Е-79 сред Видин и пътен възел /п.в./ "Макреш " навлиза в идващ стадий и към този момент се работи по цялата дължина на правата от 29.6 км, оповестяват от АПИ.
Модернизацията на сектора започва през октомври 2019 година и тя би трябвало да завърши до края на 2023 година Трасето на пътя следва съществуващия обходен път на Видин, който ще бъде реконструиран и уголемен - ще бъде с две ленти за придвижване в посока, зелена линия и банкети. След това ще минава по нов терен. Новият сектор ще бъде с магистрален габарит - с две ленти за придвижване в посока, спешна лента, разграничителна линия, водещи линии и банкети. Връзката със съществуващите пътища и обитаемоте места в района ще се реализира посредством няколко пътни възела - "Видин " при обходния път на града, "Дунавци " при пресичането с третокласния път Дунавци - Синаговци и "Кула " за връзка с пътя Кула - Страцимирово - гара Страцимирово. Ще бъдат построени подлези, надлези, 2 моста над реките Делийска и Войнишка, 3 виадукта, селскостопански подлези и надлези. Предвидена е реорганизация на електропроводи, водопроводна и канализационна мрежа, телефонни и оптични кабели, както и ландшафтно оформяне. При 15-тия километър от двете страни на пътя ще има площадка за отдих, която ще бъде с ток, вода и пречиствателно оборудване.
Изпълнител на сектора от Видин до пътен възел "Макреш " е "Северозапад Лот 1 " ДЗЗД, в което вземат участие: "Нивел строй " ЕООД, "ПСТ Груп " ЕАД, "Пътинженеринг -М " АД, "ПСТ Видин " ЕООД и "ПСТ София " ЕООД. Строителният контрол се реализира от ДЗЗД "Бонония Консулт 2020 ". В обединяването са: "Рутекс " ООД и "Проес Консулторес " АД. Авторският контрол реализира ДЗЗД "Виа План Бурда ", в което са: "Виаплан " ЕООД и "Илия Бурда " ЕООД.
Напредва работата и в 33- километровия сектор сред Мездра и Ботевград. В сектора сред Мездра - Лютидол е готово едното платно на равнище "биндер " и от средата на декември м. година трафикът в правата се реализира в двете посоки по него с краткотрайна организация и краткотрайна пътна маркировка. Строителните работи не престават редом в прилежащото платно, както и по целия километраж на обекта.
Направлението Видин - Ботевград е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие, защото с цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от Дунав мост 2 ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите "Хемус ", "Тракия " и "Струма ". С осъществяването на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР