Изграждането на системи за сигнализация, телекомуникации, цифрово управление и контрол

...
Изграждането на системи за сигнализация, телекомуникации, цифрово управление и контрол
Коментари Харесай

Цифрови системи подобряват безопасността на движение в жп транспорта

Изграждането на системи за сигнализация, телекомуникации, цифрово ръководство и надзор е главен детайл от рехабилитацията на железопътната мрежа. По този метод се подсигурява сигурността на пасажерите и доверието в сигурността на жп превоза . Модернизирането е причина и за понижаване на нездравословните излъчвания в околната среда, защото се чака повече хора да предпочетат бързината на напредване и сигурността на екологичния релсов превоз.

Една от най-модерните системи за сигнализация и телекомуникации се построява в границите на план " Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас-Фаза 2 ". Дейностите се финансират от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " (ОПТТИ) 2014-2020 година
 Снимка 527175
Подновява се сигнализацията в 18 гари , построява се нова система за диспечерско ръководство на влаковото придвижване и за видеонаблюдение. Специална цифрова платформа ще следи параметрите на преносимия състав и на телекомуникационна инсталация. Поставят се устройства за информация на пасажерите и система за влакова връзка GSM-R. С нея се регистрира опцията за преместване на информация с висока отговорност за сигурността на придвижването.

С внедряването на Европейската система за надзор на влаковете ERTMS/ETCS ще бъде вероятен както контролът на преносимия състав, по този начин и динамичното му ръководство. Целта на тази платформа е стандартизация на другите типове сигнализация в железопътния превоз и системите за надзор на скоростта, съществуващи в обособените европейски страни. По този метод се улеснява прекосяването сред страните.
 Снимка 527177
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР