Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за

...
Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за
Коментари Харесай

Румен Радев откри Арена Бургас

Изграждането на модерна спортна инфраструктура е от основно значение за развиването ни като нация, освен за постигането на високо спортно майсторство, само че най-много за насърчаването на всеобщия спорт, за възстановяване на здравето и за духовното и физическо развиване на младежите в България. Това съобщи президентът Румен Радев по време на тържественото разкриване на многофункционалната спортна зала „ Арена Бургас “. В събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов. Спортното оборудване бе намерено със срещата от полуфиналите на Националната баскетболна лига сред тимовете на „ Черноморец “ Бургас и „ Рилски състезател “ Самоков, чието начало бе проследено от президентa.

Държавният глава открои приноса на няколко държавни управления, довели до построяването на дълго чаканата спортна зала в Бургас, в това число и на министъра на младежта и спорта Весела Лечева и на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Президентът поздрави управлението на община Бургас за високите упоритости за развиването на града и сполучливата взаимна работа с всички институции.

Президентът означи също по този начин, че резултатът от новото оборудване за Бургас и района занапред ще се усеща. По думите му това ще се отрази освен върху спорта, само че и върху туризма, популяризирането на района, икономическото развиване и вложенията. „ Това е голям триумф за бъдещето на Бургас “, сподели още президентът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР