Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за

...
Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за
Коментари Харесай

Румен Радев откри Арена Бургас

Изграждането на модерна спортна инфраструктура е от основно значение за развиването ни като нация , освен за постигането на високо спортно майсторство, само че най-много за насърчаването на всеобщия спорт, за възстановяване на здравето и за духовното и физическо развиване на младежите в България.

Това сподели президентът Румен Радев по време на тържественото разкриване на многофункционалната спортна зала " Арена Бургас ".

В събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов.

Спортното оборудване бе намерено със срещата от полуфиналите на Националната баскетболна лига сред тимовете на " Черноморец " Бургас и " Рилски състезател " Самоков, чието начало бе проследено от президентa.

Държавният глава открои приноса на няколко държавни управления, довели до построяването на дълго чаканата спортна зала в Бургас, в това число и на министъра на младежта и спорта Весела Лечева и на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Президентът поздрави управлението на община Бургас за високите упоритости за развиването на града и сполучливата взаимна работа с всички институции.

Президентът означи също по този начин, че резултатът от новото оборудване за Бургас и района занапред ще се усеща. По думите му това ще се отрази освен върху спорта, само че и върху туризма, популяризирането на района, икономическото развиване и вложенията.
 Строят спортна зала
Строят спортна зала " Арена Бургас " с парите, избрани за Зимния замък в София

Министрите трансформираха Постановление на Министерски съвет от 2014 година

" Това е голям триумф за бъдещето на Бургас " , сподели още президентът.

През 2014 година община Бургас стартира построяването на многофункционална спортна зала " Арена Бургас ". Общината беше осигурила началното му финансиране, след което неговото осъществяване беше спряно заради нужда от дофинансиране и търсене на подобаващ сътрудник за ръководство на плана.

Две години по-късно държавното управление реши избраните 35 млн. лева за ремонт на Зимния замък на спорта в София да бъдат употребявани за многофункционалната спортна зала.

Строежът на " Арена Бургас " стартира с първа копка на 14 декември 2014 година Планираната стойност беше 38,4 млн. лева, а срокът за осъществяване до края на 2018 година

Междувременно планът глътна 63,8 млн. лева

В началото на 2022 година, когато отраслов министър беше Радостин Василев (ИТН), беше изработен опит за в допълнение финансиране с още 15 млн. лева за " довършителни работи ", само че това перо беше блокирано, напомня в. " Сега ".

Сметката демонстрира, че крайната цена е с 25,4 млн. лева над прогнозната , а срокът за осъществяване закръгли 100 месеца при планувани 48.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР