Изграждането на Пречиствателната станция за питейни води на Шумен е

...
Изграждането на Пречиствателната станция за питейни води на Шумен е
Коментари Харесай

Бави се градежът и оборудването за Пречиствателната на Шумен

Изграждането на Пречиствателната станция за питейни води на Шумен е в ход, само че върви с известно закъснение. Има закъснение и в периодите за доставка на оборудването. Това е станало ясно по време на посещаване на обекта в понеделник от регионалния шеф Владимир Йолов в качеството му на ръководител на Асоциацията по ВиК в област Шумен. Той е направил обход на строителната площадка в кв. " Дивдядово " дружно със зам.-областния шеф Сашо Евлогиев, шефа на ВиК-Шумен Жанета Панайотова, представители на Община Шумен, на строителната компания и надзора.

Изграждането на пречиствателната станция за питейна вода е част от „ Интегриран план за възстановяване на водния бранш на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен “, финансиран по Оперативна програма " Околна среда ".
Очаква се до няколко месеца строително-монтажните работи по постройките да приключат.

Известно е, че шуменци чакат от десетилетия решение на казуса с питейната вода, а предходната година над 100 дни не употребиха водата от чешмите си поради замътване на бент. " Тича " от мощно снеготопене.

" Разчитам да обединим старания всички институции, с цел да бъде построено едно работещо оборудване, което да усъвършенства водоснабдяването на Шумен ", е коментарът на Йолов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР