"Изграждането на първата общинска детска поликлиника е моят ангажимент и

...
"Изграждането на първата общинска детска поликлиника е моят ангажимент и
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Изграждаме общинска детска поликлиника

"Изграждането на първата общинска детска поликлиника е моят ангажимент и идея. Тя ще дава непрекъснато неотложна, първична и профилирана извънболнична педиатрична помощ. За мен е значимо да осигурим едно място, на което родителите и децата да получават грижа от експерти на едно място. Поликлиниката ще бъде на територията на регион "Възраждане ". Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с лекари и медицински експерти.

На срещата участваха проф. доктор Иво Петров и проф. доктор Асен Николов, които са част от гражданската квота в листата за общински съветници на коалиция ГЕРБ-СДС, както и шефовете на огромните софийски лечебни заведения - проф. Асен Балтов - шеф на „ Пирогов “ и народен съветник по ортопедия и травматология, проф. Генчо Начев - шеф на „ Св. Екатерина “ и народен съветник по кардиохирургия, проф. Меджидиев -председател на столичната гилдия на Българския лекарски съюз, проф. Николай Габровски - народен съветник по неврохирургия, проф. Иван Костов - шеф на "Майчин дом “ и народен съветник по акушерство и гинекология, доцент Ангелов - шеф на Александровска болница и народен съветник по коремна хирургия, доктор Велев - шеф на „ Шейново “, доктор Коларова и шефовете на общинските лечебни заведения.



На срещата беше реализирано единодушие сред общинските и университетските лечебни заведения за разширение на обсега на скриниговите стратегии. Най-важното е стартирането на проведен скрининг за бременни – неинвазивно проучване за хромозомни и генетични аномалии на плода. „ В София се раждат към 35% от новородените в България и за пръв път ще можем да въведем подобен огромен проведен скрининг, който ще даде успокоение на бъдещите майки “, сподели Фандъкова.

В последните години Столична община стартира първите 5 скринингови стратегии дружно с общински и държавни лечебни заведения. „ Друг приоритет в общинското опазване на здравето е модернизирането с нова здравна инсталация на общинските лечебни заведения и ДКЦ-а, които успяхме да стабилизираме. Дофинансираме общинските лечебни заведения и поликлиники за действия, които не се покриват от наложителното здравно обезпечаване “, изясни претендентът за кмет на София.



Фандъкова уточни, че е поканила лекари в екипа си като експерти и хора, които работят за града, и добави: „ Лекарите са извънредно дейни и всеотдайни хора, които се интересуват от проблемите и имат позиция, която отстояват, а това е значимо, с цел да може да пазиме положителни процеси и дела за София “.

„ С общи старания би трябвало да запазим позитивните аспекти и да надградим. Важна цел е контролът и по тази причина ще работя за развиване на електронно опазване на здравето “, сподели проф. Иво Петров. Проф. Асен Николов разяснява, че в София изрично има положителни медицински практики. Една от тях е програмата за ин-витро посредством донорски яйцеклетки, която разви общината. По основаната от общината стратегия за финансово подкрепяне на фамилии, които се нуждаят от ин витро процедура с донорски яйцеклетки, към този момент са родени 9 бебета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР