Изграждането на първата нова магистрала от 7 години насам започна

...
Изграждането на първата нова магистрала от 7 години насам започна
Коментари Харесай

Направиха първа копка на АМ Русе-Велико Търново

Изграждането на първата нова автомагистрала от 7 години насам стартира с първата копка на AM Русе-Велико Търново. Тя бе направена от компанията Грома Холд, която е измежду одобрените водачи в сектора с построени основни инфраструктурни планове в страната.

Първите близо 8 км. от автомагистралата, която ще свърже северна с южна България са част от 35,4 километровото трасе, което ще се построи от ДЗЗД " Автомагистрала РУСЕ ТЪРНОВО “, в което влизат " Европейски пътища “, " Грома Холд “, " Водно строителство – Благоевград “, " Витез Проспект “ и " Пътпроект 2000 “.

" Лот 2 от плана за създаване на автомагистралата Русе-Велико Търново включва обхода на гр. Бяла от км 40+640 до км 76+040. Трасето е с четири ленти за придвижване, с две ленти за спешно прекъсване и с планувана скорост от 120 км/ч. Обходът на гр. Бяла е проблематичен сектор за сигурността на придвижването в този регион, тъй че имаме вяра, че качественото създаване на новия магистрален път освен ще усъвършенства трафика, само че и ще избавя човешки животи “, споделя инж. Велик Танушев, началник на ДЗЗД " Автомагистрала РУСЕ ТЪРНОВО “.

Магистралната права Русе-Велико Търново е част от основен път E-85 и част от Паневропейски транспортен кулоар 9, който потегля от Хелзинки във Финландия и приключва в Александруполис, Гърция.

" Започваме първите близо 8 км. от Лот 2, за които към този момент има подписано позволение за градеж. Цялото трасе включва построяването на 4 пътни възела, 4 виадукта, 1 селскостопански надлез и 3 селскостопански подлеза, планувани са и отводнителни уреди, построявания и реконструкции на инженерни мрежи “, изяснява Виктор Велев, шеф на Грома Холд.

Компанията е водещ сътрудник в проектирането и строителството на Лот 2, а водещ архитект е " Пътпроект 2000 “, представлявана от инж. Любомир Симеонов.

Лично министър председателят Николай Денков дружно с районния министър Андрей Цеков и зам ръководителят на Народно събрание Росица Кирова се включиха в формалната гала по първа копка на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР